Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά το ανώτατο δικαστήριο, δύο επιλογές του Trump στο ΔΣ της Fed

Μετά το ανώτατο δικαστήριο, δύο επιλογές του Trump στο ΔΣ της Fed
Την ερχόμενη εβδομάδα η ψηφοφορία στη Γερουσία για το διορισμό των Judy Shelton και Christopher Waller
Η ηγεσία των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία των ΗΠΑ εξετάζει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για τους υποψηφίους που προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος Trump για το διοικητικό συμβούλιο της Fed από την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε το Bloomberg την Πέμπτη (12/11).
Οι ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία είχαν δηλώσει κατά το παρελθόν ότι δεν θα κύρωναν τις υποψηφιότητες του Trump, εκτός εάν πείθονταν ότι η αμφιλεγόμενη επιλογή του Trump για μία από τις δύο ανοιχτές θέσεις, η πρώην οικονομικός σύμβουλος Judy Shelton, έχει την υποστήριξη που απαιτείται για την έγκριση του διορισμού της.
Αλλά τώρα έχουν έναν ακόμη λόγο να προωθήσουν τον διορισμό: ο έλεγχος της Γερουσίας από τους Ρεπουμπλικάνους, επί του παρόντος από 53 μέλη, είναι διασφαλισμένος μόνο μέχρι τον Ιανουάριο.
Ο έλεγχος δύο ακόμη εδρών - και της ίδιας της Γερουσίας - κρέμεται από το αποτέλεσμα μιας επαναληπτικής εκλογικής διαδικασίας στις 5 Ιανουαρίου στη Τζόρτζια.
Οι επικριτές δήλωσαν ότι η Shelton θα μπορούσε δώσει πολιτική χροιά στον καθορισμό των επιτοκίων της Fed λόγω των δεσμών της με τον Trump, αν και η ίδια δήλωσε στους γερουσιαστές κατά την ακρόαση ότι «κανείς δεν μου λέει τι να κάνω».
Ο άλλος υποψήφιος του Trump, o διευθυντής περιφερειακών ερευνών Christopher Waller, είναι λιγότερο αμφιλεγόμενος.
Και οι δύο θα είναι τακτικά μέλη με δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή καθορισμού των επιτοκίων.
Εάν εκλεγούν, η θητεία της Shelton θα λήξει τον Ιανουάριο του 2024 ενώ του Waller το 2030.
Δύο Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές έχουν δηλώσει ότι δεν θα υποστηρίξουν τη Shelton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης