Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι 2 αδύναμοι κρίκοι της κυβέρνησης μέσα στην πανδημία – Η 17η Νοέμβρη μέρα μεγάλης δοκιμασίας για το πολιτικό μέλλον του Χρυσοχοίδη

Οι 2 αδύναμοι κρίκοι της κυβέρνησης μέσα στην πανδημία – Η 17η Νοέμβρη μέρα μεγάλης δοκιμασίας για το πολιτικό μέλλον του Χρυσοχοίδη
Ενώ ο Πρωθυπουργός προσπαθούσε να αμυνθεί στην Βουλή απέναντι στην κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης, συγκεκριμένοι υπουργοί προσπαθούσαν να καλύψουν τις γκάφες τους
Στις 12 Νοεμβρίου 2020 εκτός από την κάκιστη εικόνα που έδειξε η επιδημιολογική κρίση στην Ελλάδα με το ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων, ανέδειξε και τους αδύναμους κρίκους αυτής της εικόνας.
Ενώ ο Πρωθυπουργός προσπαθούσε να αμυνθεί στην Βουλή απέναντι στην κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης, συγκεκριμένοι υπουργοί προσπαθούσαν να καλύψουν τις γκάφες τους οι οποίες είχαν φέρει την κυβέρνηση σε θέση άμυνας.

Έχει κουράσει το Μαξίμου ο Άδωνις


Ο πρώτος αδύναμος κρίκος ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μετά την ατυχή δήλωσή του που έβαλε στο παιχνίδι και πάλι όλο τον ΣΥΡΙΖΑ (αφού η δήλωσή του ήταν η αφορμή να τουιτάρει σχεδόν όλη η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ) δέχτηκε τηλεφώνημα από τον κ. Γεραπετρίτη, που λειτουργεί ως εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού.
Εκεί ειπώθηκαν πολλά αλλά του μεταφέρθηκε η πρόθεση του Κ. Μητσοτάκη να ανασκευάσει και να επαναδιατυπώσει την δήλωσή του.
Όπερ και έκανε ο ίδιος σε όλα τα ΜΜΕ που βγήκε από το πρωί.

Το κακό είχε γίνει...


Ο κ. Τσίπρας ανάλωσε μεγάλο μέρος της χθεσινής ομιλίας του στον Άδωνι Γεωργιάδη.
Και να φανταστείτε ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει χαρτοφυλάκιο άμεσα σχετιζόμενο με την πανδημία.
Πριν λίγο καιρό σε παραπολιτική στήλη μεγάλης εφημερίδας, η διεύθυνση της οποίας συνομιλεί τακτικά με το Μαξίμου αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, έγραψε ότι ο Πρωθυπουργός έχει κουραστεί από έναν συγκεκριμένο υπουργό.
Κάποιοι φωτογραφίζουν τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος σαφώς έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία στο Υπουργείο του από τον Αναπληρωτή κ. Παπαθανάση και προσπαθεί να μιλήσει με τον Πρωθυπουργό, να επανακτήσει την σχέση που είχε αλλά δεν υπάρχει πια η επαφή που υπήρχε.
Τα κυβερνητικά προβλήματα και το άγχος του Πρωθυπουργού δεν συμβαδίζουν με τις προσωπικές φιλοδοξίες του κ. Γεωργιάδη.
Και φυσικά, έχουν κουράσει οι μεγάλες του τηλεοπτικές κόντρες, τα ακραία tweets και όλη αυτή η επικοινωνιακή δραστηριότητά του που καμία σχέση δεν έχει με το πολύ σοβαρό χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων στη χώρα.

Ο Κικίλιας φοβάται να τσαλακωθεί


Άλλο μεγάλο μέρος της ομιλίας του κ. Τσίπρα πήγε στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια ο οποίος έχει τις βασικές ευθύνες για την κατάσταση στις ΜΕΘ.
Ενώ θα μπορούσαν να αυξηθούν σημαντικά αριθμητικά αυτό δεν έγινε.
Ο ίδιος, μάλιστα, για να δικαιολογηθεί στο βήμα της Βουλής ανέφερε ότι κάνει δουλειά και όχι επικοινωνία.
Μία οξύμωρη δήλωση καθώς ο ίδιος είναι από τους πιο επικοινωνιακούς υπουργούς με σύγχρονο επιτελείο και κυρίως, με μεγάλη υποβοήθηση από όλα τα ΜΜΕ.
Άλλωστε μέχρι τώρα, ήταν στις πρώτες θέσεις των δημοσκοπήσεων.
Και αυτή η θέση δεν έρχεται τυχαία.
Χρειάζεται μεγάλη επικοινωνιακή τακτική. Λίγο αργότερα σε τηλεοπτικό κανάλι ο κ. Κικίλιας ανέφερε όλες τις εξελίξεις στις ξένες ευρωπαϊκές χώρες που μάχονται κατά της πανδημίας αλλά όχι την ελληνική κατάσταση, απλά για να αναδείξει ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαικό και ότι άλλες χώρες είναι σε χειρότερη μοίρα.
Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική και την έχουμε υπερτονίσει.
Ο κ. Κικίλιας προσδοκούσε σε μία αλλαγή χαρτοφυλακίου στον ανασχηματισμό, το ήθελε ξεκάθαρα.
Θεωρούσε ότι ήταν επιτυχημένη η διαχείρισή του στην πρώτη φάση της πανδημίας που έγινε πολύ νωρίς το lockdown και δεν είχαμε πολλά κρούσματα και νεκρούς.
Και αυτή την κεφαλαιοποίηση της πρώτης επιτυχημένης φάσης ήθελε να την κρατήσει.
Ωστόσο, στην συνέχεια και ενώ η αγορά ήταν ανοικτή αναδείχθηκαν όλες οι αδυναμίες του. Ο ίδιος, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν εξαφανισμένος για πολύ καιρό.
Στο Μαξίμου, εδώ και καιρό δεν είναι ευχαριστημένοι με την στάση του.
Αφού δεν του έγινε το χατίρι να πάει σε κάποιο άλλο υπουργείο (ήθελε το Τουρισμού) εκείνος, πείσμωσε και άφησε την διαχείριση σε άλλους υπουργούς.
Το Μαξίμου αναγκάστηκε να αναβαθμίσει τον κ. Κοντοζαμάνη δίνοντας του όλες σχεδόν τις αρμοδιότητες.
Ο Βασίλης φοβάται να μπει στη μάχη διότι σκέφτεται και το πολιτικό του μέλλον, λένε κυβερνητικοί βουλευτές, σε αντίθεση με τον Νίκο Χαρδαλιά που δεν φοβάται να τσαλακωθεί.

Δύσκολη δοκιμασία για Χρυσοχοίδη


Εκτός από τους δύο αδύναμους κρίκους της διαχείρισης της πανδημίας, στις 17 Νοέμβρη θα δοκιμαστεί και το «άστρο» του Μιχάλη Χρυσοχόιδη.
Ίσως θα είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της πολιτικής του καριέρας καθώς εάν δεν τηρήσει την τάξη σε αυτόν τον εορτασμό θα προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση στην δεξιά πτέρυγα του κόμματος ειδικά από την στιγμή που απαγορεύτηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτώβρη, της εθνικής γιορτής μας.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ αλλά και συνδικαλιστικές και φοιτητικές οργανώσεις θέλουν να κάνουν πορεία και πλέον όλα είναι σε τεντωμένο σχοινί καθώς μία σπίθα χρειάζεται για να δείξει ο κόσμος της απογοήτευσή του για το δεύτερο lockdown.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης