Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Αν χρειαστεί, θα κλείσουν και τα δημοτικά – Κάτω από 400 κρούσματα για να αρθεί το lockdown

Πέτσας: Αν χρειαστεί, θα κλείσουν και τα δημοτικά – Κάτω από 400 κρούσματα για να αρθεί το lockdown
Εάν οι πολίτες εφαρμόσουν τα υπάρχοντα μέτρα, δεν θα χρειαστούν νέα και δεν θα παρατεθεί το lockdown είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση πως αν χρειαστεί, θα κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε πως για να αρθεί το lockdown θα πρέπει να επιβεβαιωμένα κρούσματα να πέσουν κάτω από τα 300 – 400.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm και ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τα δημοτικά και με το εάν θα κλείσουν, ο κ.Πέτσας είπε πως αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα το κάνει ενώ σχετικά με την άρση του lockdown, τόνισε πως για να γίνει αυτό, «τα κρούσματα θα πρέπει να υποχωρήσουν στα επίπεδα Σεπτεμβρίου δηλαδή στα 300 με 400».
Για αυτό το λόγο ο κ.Πέτσας ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν πιστά τα μέτρα και να μειωθεί η κινητικότητα, τονίζοντας ότι «εάν εφαρμοστούν τα υπάρχοντα μέτρα δεν θα χρειαστούν νέα και δεν θα παραταθεί το lockdown».
Αναφορικά με τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για την ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων τα Χριστούγεννα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι εξετάζεται η περαιτέρω παράσταση προστασίας από τους πλειστηριασμούς.
Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για επιστροφή στα μνημόνια ενώ για την επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης είπε πως υπήρξε μια χαλάρωση όχι μόνο από τους πολίτες αλλά από όλους.
Ο κ.Πέτσας τόνισε πως δεν σχετίζεται με τον τουρισμό η έξαρση της πανδημίας ενώ σχετικά με την πορεία στο Πολυτεχνείο, είπε πως δεν θα γίνει, αναφέροντας πως η κυβέρνηση έχει έτοιμο το επιχειρησιακό της σχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης