Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο απερχόμενος απεσταλμένος στην Συρία παραδέχεται ότι έκρυβε τους πραγματικούς αριθμούς στρατευμάτων των ΗΠΑ - Επαινεί τον Trump

Ο απερχόμενος απεσταλμένος στην Συρία παραδέχεται ότι έκρυβε τους πραγματικούς αριθμούς στρατευμάτων των ΗΠΑ - Επαινεί τον Trump
Δεν υπήρξε ποτέ απόσυρση από τη Συρία, είπε o πρώην απεσταλμένος των ΗΠΑ στην Συρία Jeffrey
Τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή της πλέον διαβόητης επιστολής «Ποτέ ξανά Trump» που καταδικάζει τον τότε προεδρεύοντα υποψήφιο Trump ως κίνδυνο για την Αμερική, ο συνταξιούχος διπλωμάτης Jeffrey συνιστά τώρα στην εισερχόμενη κυβέρνηση του Biden να εμμείνει στην εξωτερική πολιτική του Trump στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με το δίκτυο «defense one».
Αλλά ακόμη και όταν επαινεί την υποστήριξη του προέδρου για αυτό που περιγράφει ως μια επιτυχημένη προσέγγιση «realpolitik» στην περιοχή, αναγνωρίζει ότι η ομάδα του παραπλανούσε συστηματικά τους ανώτερους ηγέτες σχετικά με τα επίπεδα των στρατευμάτων στη Συρία.
«Παίζαμε πάντα παιχνίδια για να μην καταστήσουμε σαφές στην ηγεσία μας πόσα στρατεύματα είχαμε εκεί», δήλωσε ο Jeffrey σε συνέντευξή του.
Ο πραγματικός αριθμός στρατευμάτων στη βορειοανατολική Συρία ήταν «πολύ περισσότερος από» τα περίπου διακόσια στρατεύματα που ο Trump συμφώνησε αρχικά να φύγουν από τις ΗΠΑ το 2019.

Τα στρατεύματα στην Συρία

Η απότομη ανακοίνωση του Trump για απόσυρση στα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία παραμένει ίσως η πιο αμφιλεγόμενη κίνηση εξωτερικής πολιτικής κατά τα πρώτα χρόνια της θητείας του, και για τον Jeffrey, «το πιο αμφιλεγόμενο πράγμα στα πενήντα χρόνια μου στην κυβέρνηση».
Η εντολή, η οποία εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2018, οδήγησε στην παραίτηση του πρώην υπουργού Άμυνας Jim Mattis.
Τότε όμως ο Jeffrey αναβαθμίστηκε στον ρόλο του ειδικού απεσταλμένου στον αγώνα κατά του ISIS.
Για τον Jeffrey το περιστατικό ήταν τελικά είναι μια ιστορία επιτυχίας που τελείωσε με τα αμερικανικά στρατεύματα να εξακολουθούν να υπάρχουν στη Συρία.
Το 2018 και πάλι τον Οκτώβριο του 2019, όταν ο Trump επανέλαβε την εντολή ανάκλησης, ο πρόεδρος καυχιέται ότι το ISIS «ηττήθηκε».
Αλλά κάθε φορά, ο πρόεδρος ήταν πεπεισμένος να αφήσει μια υπολειπόμενη δύναμη στη Συρία και ο αγώνας συνεχίστηκε.
«Ποια απόσυρση της Συρίας; είπε ο Jeffrey «Δεν υπήρξε ποτέ απόσυρση από τη Συρία».
«Όταν η κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία ήταν αρκετά σταθερή αφού νικήσαμε το ISIS, ο Trump τείνει να απομακρυνθεί.
Σε κάθε περίπτωση, αποφασίσαμε στη συνέχεια να βρούμε πέντε καλύτερα επιχειρήματα για το γιατί χρειαζόμασταν να μείνουμε.
Και πετύχαμε και τις δύο φορές.
Αυτή είναι η ιστορία. "

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης