Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ενίσχυσαν θέσεις στις τράπεζες οι Έλληνες θεσμικοί στο τρίτο τρίμηνο 2020

Ενίσχυσαν θέσεις στις τράπεζες οι Έλληνες θεσμικοί στο τρίτο τρίμηνο 2020
Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης σημαντικές τοποθετήσεις έγιναν στην Epsilon Net, η οποία υπενθυμίζεται πως άφησε την Εναλλακτική Αγορά και εντάχθηκε στην Κύρια Αγορά του ΧΑ
Επιστροφή στις τράπεζες αλλά και σε επιλεγμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφεται στο τρίτο τρίμηνο από τις κινήσεις των εγχώριων θεσμικών επενδυτών.
Βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το Bankingnews στις πρώτες προτιμήσεις τους βρέθηκαν οι τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.
Πιο αναλυτικά σε αριθμό τεμαχίων τα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε μετοχές του εσωτερικού αγόρασαν συνολικά 14,5 εκατ. τεμάχια της Alpha Bank στο τρίτο τρίμηνο του 2020 και ακολούθησε η Εθνική Τράπεζα με 5,4 εκατ. τεμάχια και η Eurobank με 3,7 εκατ. τεμάχια.
Η Τράπεζα Πειραιώς είχε συνολικά καθαρές πωλήσεις 205 χιλ. τεμαχίων.
Αμέσως μετά στις προτιμήσεις τους ήταν η Ελλάκτωρ, η οποία υπενθυμίζεται πως στα μέσα Σεπτεμβρίου κατέγραψε ισχυρή άνοδο λόγω της εισόδου των «Ολλανδών» στο μετοχικό κεφάλαιο αλλά και της option για αγορά των μετοχών που κατέχει ο Λ.Μπόμπολας.
Από μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης αγόρασαν 645 χιλ. τεμάχια Lamda και υπενθυμίζεται πως τέλη Ιουλίου έγινε και η πώληση μετοχών από την κα Λάτση.
Ο ΑΔΜΗΕ είχε επίσης καθαρές εισροές 572 χιλ. τεμαχίων και η Μυτιληναίος 511 χιλ. τεμαχίων.

Οι τοποθετήσεις στην περιφέρεια

Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης σημαντικές τοποθετήσεις έγιναν στην Epsilon Net, η οποία υπενθυμίζεται πως άφησε την Εναλλακτική Αγορά και εντάχθηκε στην Κύρια Αγορά του ΧΑ.
Οι Έλληνες θεσμικοί αγόρασαν 390 χιλ. τεμάχια Ικτίνο και 333 χιλ. τεμάχια Centric.
Σημειώνεται πως και οι δύο αγορές έγιναν από το ίδιο αμοιβαία κεφάλαιο.
Τοποθετήσεις 235 χιλ. τεμαχίων έγιναν στην ΕΥΔΑΠ, ενώ αύξησαν κατά 200 χιλ. τεμάχια τη θέση στην Τιτάν, η οποία πρόσφατα άρχισε να κινείται υψηλότερα από το εύρος συσσώρευσης που βρισκόταν για μερικούς μήνες.
Στη Jumbo αγόρασαν 162 χιλ. τεμάχια με τη μετοχή να ολοκληρώνει τις συνεδριάσεις του Σεπτεμβρίου στα 15 ευρώ και να είναι σήμερα λίγο χαμηλότερα, αφού πρώτα όμως πέρασε και από τα 12 ευρώ.
Οι πωλήσεις ξένων στην Πετρόπουλος οδήγησαν σε αύξηση της θέσης των Ελλήνων θεσμικών κατά 141 χιλ. τεμάχια, ενώ σημειώνεται πως εσχάτως αγόρασαν και το 4,2% που πούλησε η Brevan.
Κατά 115 χιλ. τεμάχια αύξησαν τη θέση τους στην Παπουτσάνης και κατά 53 χιλ. τεμάχια στη Σαράντης.
Κάτω από 50 χιλ. τεμάχια αγόρασαν στις ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Autohellas, Cenergy, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Πλαστικά Θράκης, ΕΧΑΕ και Ιατρικό Αθηνών.
Αναφορικά με τις καθαρές εκροές μετοχών, πούλησαν 792 χιλ. τεμάχια της Frigoglass, 670 χιλ. τεμάχια της MIG, 475 χιλ. τεμάχια της Fourlis, 234 χιλ. τεμάχια της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, 192 χιλ. τεμάχια της Τέρνα Ενεργειακή, 160 χιλ. τεμάχια της Κλουκίνας-Λάππας και 94 χιλ. τεμάχια της ΕΛΠΕ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης