Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση ανησυχεί για τις αντιδράσεις κατά του lockdown και όχι για το Πολυτεχνείο - Το σχέδιο... 3 προειδοποιήσεις και μετά σύλληψη

tags :
Η κυβέρνηση ανησυχεί για τις αντιδράσεις κατά του lockdown και όχι για το Πολυτεχνείο - Το σχέδιο... 3 προειδοποιήσεις και μετά σύλληψη
Το σχέδιο - 3 προειδοποιήσεις και μετά σύλληψη
Η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις της να μην αφήσει καμία συγκέντρωση πολιτικού κόμματος να ξεδιπλωθεί στην σημερινή 17 Νοεμβρίου 2020 επέτειο του Πολυτεχνείου, σύμφωνα, μάλιστα και με τα λόγια του εκπροσώπου τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρου Χρονόπουλου.
Η Ελληνική Αστυνομία θα παρατάξει 6.000 αστυνομικούς, μία τεράστια δύναμη σε όλο το κέντρο της Αθήνας για να αποτρέψει οποιαδήποτε αντίδραση προκληθεί.
Περιμένουμε χτυπήματα από Ρουβίκωνα και άλλες αναρχικές ομάδες
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές με τις οποίες μίλησε το bankingnews.gr, η ΕΛ.ΑΣ, όπως έχει διαμορφωθεί το κλίμα, προβλέπει ότι αναρχικές ομάδες, ακροαριστεροί και Ρουβίκωνες θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια.
Γι’ αυτό και προσπαθούν να εντοπίσουν τα καίρια σημεία που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν τέτοιες ομάδες, επικεντρώνοντας στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και σε δρόμους  γύρω από αυτά.
Το ερώτημα, όμως, είναι τι θα κάνουν τα κόμματα της Αριστεράς μετά και τις χθεσινές εξελίξεις με το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο νομιμοποίησε την απαγόρευση των συναθροίσεων και έκοψε την ορμή των Κουτσούμπα - Βαρουφάκη που είχαν θέσει ξεκάθαρα σχέδιο κατάθεσης στεφανιού στο μνημείο του Πολυτεχνείου και ακολούθως σχέδιο μικρής πορείας με λίγα άτομα προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Ο Κουτσούμπας ήθελε να το παίξει αρχηγός των αριστερών δυνάμεων


Το παρασκήνιο λέει το εξής:  η πρωτοβουλία για το κοινό κείμενο που υπεγράφη μεταξύ ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 και ΣΥΡΙΖΑ ήταν του Γενικού Γραμματεά του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα ο οποίος θέλησε να ξεσηκώσει ένα αριστερό μέτωπο (και να ηγηθεί αυτού) προκειμένου να παίξει ρόλο ηγεμονικό στην διασπασμένη εδώ και χρόνια Αριστερά.
Ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος θα κατέλθει στο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με δήλωσή του, με 9μελή αντιπροσωπεία δεν έχει πρόβλημα να συνταχθεί καθώς θεωρεί ότι η απόφασή του για πορεία –παρά τις απαγορεύσεις και την αντίδραση της αστυνομίας- μέχρι την Βουλή θα του αποφέρει επικοινωνιακά και πολιτικά.
Το πρόβλημα το έχει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρόλο που ποσοστιαία διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στις αριστερές δυνάμεις, ωστόσο μη έχοντας την πολιτική πρωτοβουλία θα θελήσει να μην έρθει σε σύγκρουση και να «παίξει» το σενάριο της σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής δύναμης.
Το «γλυκό» τους το χάλασε η Φώφη Γεννηματά η οποία εκπροσωπώντας το Κέντρο και την αστική σοσιαλοδημοκρατία κράτησε διαφορετική στάση και έσπασε το μέτωπο που επιθυμούσε ο κ. Κουτσούμπας να συγκροτήσει.

3 προειδοποιήσεις και μετά σύλληψη


Το ζήτημα είναι τι θα πράξει η ελληνική κυβέρνηση και κυρίως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο για τη σημερινή μέρα έχει διαθέσει ειδικούς διαμεσολαβητές προκειμένου έρθουν σε συνεννόηση με τους βουλευτές και τους πολιτικούς που θα παραβρεθούν στο Πολυτεχνείο.
Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι ότι εάν υπάρξει παραβίαση του νόμου, να δοθούν οι κατάλληλες προειδοποιήσεις και εάν αυτές δεν γίνουν κατανοητές, να κοπούν τα καθιερωμένα πρόστιμα ενώ εάν και σε αυτή την περίπτωση δεν διαλυθεί η όποια πορεία, να προβούν σε συλλήψεις.

Το Μαξίμου φοβάται το λαϊκό κίνημα κατά του lockdown και όχι το Πολυτεχνείο


Το Μέγαρο Μαξίμου, προφανώς, δεν φοβάται μήπως Κουτσούμπας - Βαρουφάκης γίνουν ελκυστικότεροι στον κόσμο μετά την πολιτική πρωτοβουλία τους.
Αυτό που το ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να μην υπάρξουν πορείες αυτές τις μέρες στις οποίες θα μπορούσαν να ενταχθεί το πολύ μεγάλο πλήθος των απογοητευμένων από το πρόσφατο lockdown. Η απαγόρευση των συναθροίσεων είναι άλλο ένα καμπανάκι για το κίνημα κατά της μάσκας και των μέτρων της πανδημίας που δημιουργεί αντιδράσεις σε ένα πολύ μεγαλύτερο πλήθος από τους «εραστές» του Πολυτεχνείου, καθώς μέσα σε αυτό εντάσσεται κόσμος που στο τέλος της πανδημίας θα δει την επιχείρησή του να κλείνει εντελώς μετά από τα δύο κλεισίματα της αγοράς.
Γι’ αυτό, άλλωστε, εντέχνως η κυβέρνηση κλείνει για άλλες 3 μέρες πλέον της ημερομηνίας του Πολυτεχνείου κάθε ελπίδα συνάθροισης και διαδήλωσης.
Διότι φοβάται αντιδράσεις του ετερόκλητου πλήθους για το δεύτερο lockdown.

Γιατί Άδωνις και Παπαθανάσης έσπευσαν να μιλήσουν για άμεση άρση lockdown


Μάλιστα, έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι μία μέρα πριν από την κρίσιμη επέτειο του Πολυτεχνείου, κορυφαία κυβερνητικά πρόσωπα όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Παπαθανάσης έσπευσαν να «ηρεμήσουν» το πλήθος υποσχόμενοι ότι η αγορά θα ανοίξει 1η Δεκεμβρίου, ενώ οι λοιμοξιολόγοι δίνουν πολύ μικρές πιθανότητες να πέσουν τα κρούσματα σε τέτοιο επίπεδο που να δικαιολογεί την άρση του lockdown.
Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά, ότι κανένα Πολυτεχνείο δεν θα τους δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα.
Τουναντίον, η δεξιά ατζέντα που αναπτύσσεται εξαιτίας των γνωστών μπάχαλων που γίνονται διαχρονικά κάθε έτος την μέρα αυτή, ευνοεί τον Μητσοτάκη.
Αυτό που φοβάται ο Πρωθυπουργός είναι να μην κινηθεί η αγορά το μήνα Δεκέμβριο, σενάριο που θα έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.
Μην ξεχνάμε ότι 10-15 Δεκεμβρίου το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να «κλείσει» τον Προϋπολογισμό…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης