Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

König (SRB): Ο πλήρης αντίκτυπος του κορωνοϊού στις ευρωπαϊκές τράπεζες δεν θα φανεί πριν το 2021 - Αύξηση των NPLs

König (SRB): Ο πλήρης αντίκτυπος του κορωνοϊού στις ευρωπαϊκές τράπεζες δεν θα φανεί πριν το 2021 - Αύξηση των NPLs
H König εξέφρασε την εκτίμηση για αύξηση στα NPLs στην Ευρώπη, κάτι που θα αποτελέσει πλήγμα για τους ισολογισμούς των τραπεζών.
Η επίπτωση από την πανδημία του κορωνοϊού στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης θα γίνει πιο εμφανής τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με την Elke König, επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού Single Resolution Board (SRB), που επιβλέπει την αναδιάρθρωση των ποβληματικών τραπεζών.
Ειδικότερα, η König εξέφρασε την εκτίμηση για αύξηση στα NPLs στην Ευρώπη, κάτι που θα αποτελέσει πλήγμα για τους ισολογισμούς των τραπεζών.
Ωστόσο, η απάντηση στο ερώτημα πότε αυτά τα δάνεια θα φτάσουν στο υψηλότερο σημείο, δεν μπορεί να δοθεί.
«Θα έλεγα στις αρχές της πανδημίας την Άνοιξη ότι ενδεχομένως να δούμε τον πρώτο πραγματικό αντίκτυπο στους ισολογισμούς το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2020» δήλωσε μιλώντας στο CNBC.
Ωστόσο, η König υπογράμμισε ότι τα μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήσεις στην αρχή της κρίσης του κορωνοϊού έχουν αρχίσει να λήγουν, και κατά συνέπεια, το 2021 θα αρχίσει να γίνεται εμφανής μεγαλύτερη ζημιά στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα.
Σύμφωνα με την König δεν θα είναι όλα καταστροφικά.
«Θα δούμε NPLs αλλά θα δούμε και άλλες τράπεζες να πηγαίνουν πολύ καλά».
«Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι οι τράπεζες πρέπει να παραμείνουν έτοιμες, να είναι λογικές και να έχουν τη διαχείριση κινδύνων σε ετοιμότητα.
Όσον πιο γρήγορα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που θα προκύψει, τόσο το καλύτερο», είπε η König.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης