Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (Γερμανός ΥΠΕΞ): Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε λύση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Maas (Γερμανός ΥΠΕΞ): Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε λύση για το Ταμείο Ανάκαμψης
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ, η Ουγγαρία και η Πολωνία έθεσαν βέτο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ αλλά και το σχέδιο ανάκαμψης
Πεπεισμένος ότι τελικά θα βρεθεί λύση για το Ταμείο Ανάκαμψης εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas.
«Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε λύση για να ξεμπλοκάρουν τα κεφάλαια της ΕΕ» δήλωσε και συμπλήρωσε «είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε μία λύση για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ».
Παράλληλα, ο Maas επεσήμανε ότι η Γερμανία, ως προεδρεύουσα του συμβουλίου της ΕΕ, είναι εν μέρει υπεύθυνη για την εξεύρεση λύσης.
«Υπάρχουν τόσο πολλά χρήματα τα οποία χρειάζονται τόσες πολλές χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γι' αυτό δεν χρειαζόμαστε απλά μια λύση, αλλά τη χρειαζόμαστε άμεσα» είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι η Βουδαπέστη και η Βαρσοβία μπλόκαραν χθες το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ για την περίοδο 2021-27 καθώς και το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που είχαν εγκρίνει οι «27» τον Ιούλιο, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για μια κρίση στους κόλπους της Ένωσης.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ, η Ουγγαρία και η Πολωνία έθεσαν βέτο, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τον μηχανισμό μέσω του οποίου θα στερούνται ευρωπαϊκούς πόρους οι χώρες εκείνες που κατηγορούνται ότι παραβιάζουν το κράτος δικαίου (ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, σεβασμός στα θεμελιώδη δικαιώματα), όπως ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης