Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nagorno - Karabakh: Μπακού και Γερεβάν αντάλλαξαν τις σορούς 200 νεκρών

Nagorno - Karabakh: Μπακού και Γερεβάν αντάλλαξαν τις σορούς 200 νεκρών
Οι σοροί ανταλλάχθηκαν παρουσία ρωσικών ειρηνευτικών στρατευμάτων
Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία αντάλλαξαν 200 σορούς φονευθέντων στις μάχες για τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Nagorno Karabakh, μετέδωσαν σήμερα 17/11 ρωσικά κρατικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τον Ερυθρό Σταυρό.
Οι σοροί ανταλλάχθηκαν παρουσία ρωσικών ειρηνευτικών στρατευμάτων, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ.
Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι φέρεται να έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο των έξι εβδομάδων ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και τη γειτονική Αρμενία για την περιοχή του Nagorno Karabakh.
Η περιοχή, η οποία τελεί ευρέως υπό τον έλεγχο αρμενικών στρατευμάτων εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, θεωρείται από τα Ηνωμένα Έθνη τμήμα του κυρίως μουσουλμανικού Αζερμπαϊτζάν.
Το Αζερμπαϊτζάν πέτυχε σημαντικά εδαφικά κέρδη με τη στρατιωτική επίθεσή του στην περιοχή, που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η Αρμενία συμφώνησε να παραχωρήσει αρκετά τμήματα της περιοχής στο Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές και την περιφερειακή δύναμη της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης