Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moderna: Κίνδυνος να καθυστερήσουν οι παραδόσεις των εμβολίων στην Ευρώπη

Moderna: Κίνδυνος να καθυστερήσουν οι παραδόσεις των εμβολίων στην Ευρώπη
Ο CEO της Moderna Stephane Bancel δήλωσε ότι άλλες χώρες έχουν προτεραιότητα αφού υπέγραψαν συμφωνίες εδώ και μήνες
Τη δυσαρέσκειά της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παράταση των διαπραγματεύσεων για την αγορά του εμβολίου κατά του κορωνοϊού εξέφρασε την Τρίτη η Moderna.
Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ότι η παράταση των διαπραγματεύσεων για την αγορά του εμβολίου κατά του COVID-19 κινδυνεύει να καθυστερήσει τις παραδόσεις, καθώς άλλες χώρες έχουν προτεραιότητα αφού υπέγραψαν συμφωνίες εδώ και μήνες.
H ΕΕ έχει θέσει ως προτεραιότητα τους εμβολιασμούς το συντομότερο δυνατόν.
«Είναι σαφές ότι η καθυστέρηση, δεν θα περιορίσει την συνολική ποσότητα, θα καθυστερήσει την παράδοση», διεμήνυσε ο Γάλλος Stephane Bancel, σε συνέντευξή του στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο)
Αντίθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει κράτηση για 100 εκατομμύρια δόσεις από τις αρχές του Αυγούστου, και «έχουμε ήδη πολλά εκατομμύρια δόσεις σε στοκ» στις ΗΠΑ, έτοιμες να παραδοθούν στις αμερικανικές αρχές μόλις δοθεί η άδεια κυκλοφορίας, αναμφίβολα τον Δεκέμβριο, είπε.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Η ΕΕ συμφώνησε σε πρώτη φάση σε 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Moderna στις διερευνητικές διαπραγματεύσεις της με την εταιρεία, ενώ η συμφωνία θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί σύντομα, δήλωσε από πλευρά του την Τρίτη ο εκπρόσωπος της επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου.
«Στο πλαίσιο της οριστικοποίησης των διερευνητικών διαπραγματεύσεων, συμφωνήσαμε σε 160 εκατομμύρια δόσεις», δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πρόκειται για προμήθεια 80 εκατ. δόσεων με επιλογή για επιπλέον 80 εκατομμύρια δόσεις.
«Φυσικά συνεχίζουμε να διεξάγουμε διαπραγματεύσεις και θα δούμε πώς θα μεταφραστεί αυτό στην ίδια τη σύμβαση» διευκρίνισε κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης