Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό δεν θα αλλάξει τις οικονομικές προβλέψεις της ΕΚΤ

Lagarde: Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό δεν θα αλλάξει τις οικονομικές προβλέψεις της ΕΚΤ
Το εμβόλιο δεν θα αλλάξει τις οικονομικές προβλέψεις της ΕΚΤ για την Ευρωζώνη
Το επικείμενο εμβόλιο για τον κορωνοϊό δεν θα αλλάξει ριζικά τις οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ανέφερε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde.
Σημείωσε επίσης ότι, ενώ η ανάπτυξη των εμβολίων μπορεί να είναι κάπως ταχύτερη «από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως», η οικονομία της ΕΕ δεχόταν επίσης «μεγαλύτερο χτύπημα» από το δεύτερο κύμα της πανδημίας από το αναμενόμενο.
«Δεν είμαι σίγουρη ότι πρόκειται να είναι ένας σημαντικός παράγοντας αλλαγής για τις προβλέψεις μας, απλώς και μόνο επειδή αυτό που είχαμε προβλέψει στη βασική μας γραμμή ήταν ότι σε κάποιο στάδιο στο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα υπήρχε ένα εμβόλιο και ότι θα εφαρμοζόταν κατά τη διάρκεια του 2021», είπε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε δε ότι οι επιπτώσεις του δεύτερου κύματος της πανδημίας θα είναι ορατές και το 2021, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα της ΕΚΤ για νέα μέτρα.
Πρόσφατα, η πρόεδρος της ΕΚΤ είχε υπογραμμίσει ότι το καθολικό lockdown δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.
Μιλώντας στο Φόρουμ της ΕΚΤ για το central banking, η κα Lagarde χαιρέτισε τα πρόσφατα ενθαρρυντικά νέα για το εμβόλιο κατά του ιού, εκτιμώντας ότι υποχώρησε «λίγο» η τεράστια αβεβαιότητα.
Επίσης, ανέφερε πως οι επιχειρήσεις δεν βλέπουν πλέον τους περιορισμούς από την πανδημία ως ένα εφάπαξ κόστος, καθώς έχουν αρχίζει να προσαρμόζουν αναλόγως τις αποφάσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης