Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Μεγάλο το ενδιαφέρον των εργαζομένων για μεταφορά στη Cepal

tags :
Alpha Bank: Μεγάλο το ενδιαφέρον των εργαζομένων για μεταφορά στη Cepal
Alpha Bank: Από 1/12 το σύνολο της διαχείρισης των NPEs
Mε υψηλά ποσοστά αποδοχής εκ μέρους των εργαζομένων ολοκληρώνεται η διαδικασία μεταβίβασης των Διευθύνσεων Καθυστερήσεων και του Προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές από την Alpha Bank προς την εταιρεία Cepal.
Ενώ η διαδικασία του carve out ολοκληρώνεται τυπικά στα τέλη του Νοεμβρίου 2020, το ποσοστό των εργαζομένων των Διευθύνσεων που έχουν ήδη αποδεχθεί την εθελοντική τους μεταφορά στον Servicer υπερβαίνει το 90%, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στη Cepal να διεκδικήσει την πρώτη θέση της αγοράς στην Ελλάδα και να παράσχει ασφάλεια και προοπτική μακροχρόνιας απασχόλησης στο στελεχιακό της δυναμικό.
Υπενθυμίζεται ότι στη Cepal μεταφέρονται οι Διευθύνσεις Καθυστερήσεων Retail και Wholesale καθώς επίσης και των Περιφερειακών Κέντρων ανά την Ελλάδα, προς το Προσωπικό των οποίων χορηγήθηκε χρηματική παροχή ύψους 10 μικτών μισθών, με ελάχιστο όριο τις 25.000 ευρώ, ενώ διασφαλίζονται πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και οι λοιπές παροχές.
Η μεταβίβαση της Δραστηριότητας Διαχείρισης NPEs της Alpha Bank στην Cepal αποτελεί βασικό στάδιο της μεγάλης συναλλαγής (Project Galaxy) που υλοποιεί η Τράπεζα και η οποία βρίσκεται πλέον στον τελικό κύκλο διαπραγματεύσεων με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί ο προτιμητέος επενδυτής για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Από την 1η Δεκεμβρίου 2020, το σύνολο της διαχείρισης των καθυστερούμενων δανείων της Τράπεζας περνάει στη Cepal, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για την εταιρεία ώστε να αναδειχθεί στον ισχυρότερο, με όρους χαρτοφυλακίων υπό διαχείριση και προοπτικών, ανεξάρτητο servicer μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην ελληνική αγορά.
Το σύνολο των δανείων υπό διαχείριση θα ανέλθει, μετά την ολοκλήρωση του Galaxy, σε 33 δισ. ευρώ, τοποθετώντας τη Cepal στον ευρωπαϊκό χάρτη ως μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης.
Η Cepal άνοιξε τη σχετική αγορά στην Ελλάδα, καθώς ήταν η πρώτη εταιρεία που αδειοδοτήθηκε το 2017 από την Τράπεζα της Ελλάδος υπό το νέο θεσμικό πλαίσιο. Με την πώληση των μετοχών της σε διεθνή επενδυτή, το πρωτοποριακό για την εποχή του εγχείρημα περνάει σε νέα φάση ανάπτυξης, δικαιώνοντας τους ιδρυτές μετόχους, μεταξύ των οποίων και η Alpha Bank.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης