Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρώπη - Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 15.000.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ευρώπη - Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 15.000.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Οι 52 χώρες της Ευρώπης αποτελούν την πιο πληγείσα περιοχή στον κόσμο αναφορικά με τον αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού - Ακολουθεί η Λατινική Αμερική, η Καραϊβική και η Ασία
Πάνω από 15.000.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη μέχρι αυτή τη στιγμή μετά την πρώτη καταγραφή της μόλυνσης στην ήπειρο στις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι 52 χώρες της Ευρώπης αποτελούν την πιο πληγείσα περιοχή στον κόσμο αναφορικά με τον αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.
Ακολουθεί η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική (12,1 εκατομμύρια μολύνσεις) και η Ασία (11,5 εκατομμύρια).
Συνολικά, περισσότερα από 55.000.000 κρούσματα της Covid-19 έχουν εντοπιστεί παγκοσμίως από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επιβραδύνεται η εξάπλωση του κορωνοϊού

Η εξάπλωση του ιού, ωστόσο, φαίνεται να επιβραδύνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.
Στην περιοχή, κατά μέσο όρο καταγράφηκαν περίπου 265.000 νέες ημερήσιες μολύνσεις τις τελευταίες επτά ημέρες, μείωση κατά 9% από την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο απολογισμός αυτός καταρτίστηκε με βάση στοιχεία που συνέλεξαν τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου από τις αρμόδιες εθνικές αρχές και πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Λόγω διορθώσεων που επιφέρουν οι Αρχές ή καθυστερημένης δημοσίευσης των στοιχείων, οι αριθμοί για την αύξηση των μολύνσεων και των θανάτων μέσα σε 24 ώρες μπορεί να μην ανταποκρίνονται ακριβώς σε εκείνους που δημοσιεύθηκαν την προηγουμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης