Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (Τουρκία): Ώρα να επικεντρωθούμε στην απασχόληση, την παραγωγή, τις επενδύσεις

Erdogan (Τουρκία): Ώρα να επικεντρωθούμε στην απασχόληση, την παραγωγή, τις επενδύσεις
Σημειώνοντας ότι η χρηματοοικονομική σταθερότητα και η σταθερότητα των τιμών πρέπει να διασφαλιστούν ταυτόχρονα, ο Erdogan σημείωσε ότι η άμεση μείωση του πληθωρισμού θα ήταν η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης
Την δέσμευση του ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan την Τετάρτη 18/11 ότι η Τουρκία θα αποδώσει πολύ μεγαλύτερη σημασία και θα επικεντρωθεί στην απασχόληση, την παραγωγή, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές σύμφωνα με την Daily Sabah.
«Υπάρχει μια νέα περίοδος μπροστά μας τώρα.
Πρέπει να επικεντρωθούμε πολύ πιο έντονα στην παραγωγή, τις επενδύσεις, την απασχόληση και τις εξαγωγές », δήλωσε ο Erdogan στην ομιλία του στην τουρκική Ένωση Οικονομικών Συμβουλίων Επιμελητηρίων και Ανταλλαγών Εμπορευμάτων (TOBB) στην πρωτεύουσα της Άγκυρας.
«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό, τι χρειάζεται », τόνισε ο πρόεδρος.
Ο Erdogan από την περασμένη εβδομάδα καθώς ανακοίνωσε μια σειρά νέων οικονομικών σχεδίων που θα επιτρέψουν ένα βελτιωμένο επενδυτικό κλίμα για ξένους επενδυτές που υποστηρίζεται από ένα αποτελεσματικό δικαστικό σύστημα σύμφωνα με την DS.
Ωστόσο, τόνισε:
«Δεν πρέπει να αφήνουμε τους επενδυτές να συνθλίβονται από υψηλά επιτόκια».
«Δεν είναι δυνατό να δημιουργηθεί απασχόληση έτσι», πρόσθεσε ο πρόεδρος.
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει διατηρώντας τη δημοσιονομική πειθαρχία, με μια προσέγγιση προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και την απασχόληση, τόνισε.
Σημειώνοντας ότι η χρηματοοικονομική σταθερότητα και η σταθερότητα των τιμών πρέπει να διασφαλιστούν ταυτόχρονα, ο Erdogan σημείωσε ότι η άμεση μείωση του πληθωρισμού στα μονοψήφια θα ήταν η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα τερματίσει το τρίτο τρίμηνο με ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, λαμβάνοντας υπόψη τα πολλά υποσχόμενα κορυφαία στοιχεία για τον Σεπτέμβριο 2020.
"Πιστεύω ότι θα τελειώσουμε τη χρονιά (2020) με θετική ανάπτυξη, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού", δήλωσε ο Erdogan .
"Θα ξεπεράσουμε αυτήν την προβληματική περίοδο μαζί", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης