Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: «Έψησε» τους στρατιώτες της Ινδίας προκειμένου να υποχωρήσουν από τα διαφιλονικούμενα εδάφη στα Ιμαλάια

Κίνα: «Έψησε» τους στρατιώτες της Ινδίας προκειμένου να υποχωρήσουν από τα διαφιλονικούμενα εδάφη στα Ιμαλάια
Η Κίνα «σακάτεψε» τους στρατιώτες της Ινδίας χρησιμοποιώντας υπερόπλο που «ψήνει» τον εχθρό σαν να έχει μπει σε φούρνο μικροκυμάτων!
Απάντηση στο ερώτημα πως κατάφερε ο στρατός της Κίνας να εκκαθαρίσει τον ινδικό στρατό από το τελευταίο θέατρο του πολέμου με την Ινδία στα σύνορα των Ιμαλαϊων, χωρίς να πέσει πιστολιά, έρχεται να δώσει ο καθηγητής Πανεπιστημίου του Πεκίνου Jin Canrong, ο οποίος εξήγησε, πώς η Κίνα «σακάτεψε» τους στρατιώτες της Ινδίας χρησιμοποιώντας υπερόπλο που «ψήνει» τον εχθρό σαν να έχει μπει σε φούρνο μικροκυμάτων!
Η Κίνα διαθέτει το υπερόπλο Poly WB-1, το οποίο χρησιμοποιεί την ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία που χρησιμοποιεί και ένας φούρνος μικροκυμάτων.
Τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα «μικροκυμάτων», ονομάζονται έτσι επειδή λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, αν και τεχνικά η ακτινοβολία έχει τη μορφή κυμάτων χιλιοστών και όχι μικροκυμάτων.
China's so-called Poly WB-1, a type of 'microwave' weapon, which was first put on display at an air show in 2014
Πως λειτουργούν

Αυτό που κάνουν είναι να θερμαίνουν τα μόρια νερού του ανθρωπίνου ιστού κάτω από το δέρμα, από εμβέλεια έως και 0,6 μίλια μακριά.
Η αίσθηση περιγράφηκε σε ιατρικό περιοδικό ως ισοδύναμο με το άγγιγμα μιας καυτής λάμπας.
Η υπερβολική έκθεση στην ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει αυξανόμενο πόνο στον στόχο, ναυτία και έμετο και βέβαια, αίσθημα καύσου.
Ωστόσο, ο στόχος υποχωρεί από το πεδίο στα αρχικά ακόμη στάδια της εφαρμογής «άρρωστο», με πόνους, συνεχείς εμετούς,εξαντλημένο, γιατί όσο υπόκειται το χτύπημα τόσο τα συμπτώματα εντείνονται υποχωρεί.
Όταν απομακρύνεται από το πεδίο βολής του όπλου, υποχωρούν τα συμπτώματα.
Σε αυτό το σημείο έφτασαν οι Ινδοί στρατιώτες που υποχώρησαν εγκαταλείποντας τα στρατηγικής σημασίας πεδία στα οποία δέχθηκαν την επίθεση ελεύθερα, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Daily Mail, γιατί η Κίνα στην ουσία τα μετέτρεψε σε ανοιχτούς φούρνους μικροκυμάτων
Ο Jin είπε στους μαθητές του ότι μέσα σε 15 λεπτά από την έναρξη χρήσης των όπλων, «όσοι κατέλαβαν τις κορυφές των λόφων άρχισαν να κάνουν εμετό».
«Δεν μπορούσαν να σηκωθούν καν, οπότε έφυγαν.
Έτσι πήραμε τα εδάφη», εξήγησε.
Η υποχώρηση και η διακρατική συμφωνία για μη-χρήση όπλων

Σύμφωνα με τους The Times, τα όπλα αναπτύχθηκαν από την Κίνα στο πεδίο της μάχης στα τέλη Αυγούστου, εβδομάδες μετά από την έναρξη της θανατηφόρας φιλονικίας που άφησε 20 Ινδούς στρατιώτες νεκρούς, φέρνοντας τις δύο πυρηνικές δυνάμεις πιο κοντά στον πόλεμο από ποτέ τα τελευταία 53 χρόνια, σε ένα από τα μεγαλύτερα πεδία μάχης στον κόσμο.
Οι δυνάμεις της Κίνας αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα επειδή το υψόμετρο ήταν πολύ μεγάλο.
Επιπλέον δεν υπήρχε άλλος τρόπος να πολεμήσουν ενάντια σε μια ομάδα εξειδικευμένων σκληροτράχηλων Θιβετιανών καταδρομέων, χωρίς να παραβιάσουν παλαιότερη συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών που απαγορεύει την ανταλλαγή πυρών, δήλωσε ο Jin, ο οποίος χαιρέτισε το στρατό για την «ωραία» εκτέλεση της στρατηγικής.
The disputed border area between India and China where at least 20 soldiers were killed in a high-altitude brawl earlier this year
Η αντίστοιχη «ακτίνα θερμότητας» που διαθέτουν οι ΗΠΑ είναι το Active Denial System, που παρουσιάστηκε το 2007 και αναπτύχθηκε στο Αφγανιστάν, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ εναντίον ανθρώπινων στόχων (φωτογραφία που ακολουθεί).
Το Πεντάγωνο έχει χαρακτήρισει το όπλο αυτό ως «το πρώτο μη θανατηφόρο, κατευθυνόμενης ενέργειας σύστημα κατά προσωπικού, με εμβέλεια μεγαλύτερη από τα μη θανατηφόρα όπλα που υπάρχουν σήμερα».
Τα όπλα αυτά ενδείκνυνται και για τον έλεγχο μεγάλων συγκεντρώσεων ανθρώπων, ενώ υπάρχει υποψία ότι παρόμοια όπλα χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ που αρρώστησε μυστηριωδώς στην Κίνα και την Κούβα, σε μια σειρά περιστατικών που ξεκίνησαν το 2016, σύμφωνα με την αναφορά της Daily Mail.
Η Κίνα τα παρουσίασε για πρώτη φορά σε αεροπορικές επιδείξεις το 2014, ωστόσο αυτή θεωρείται ως η πρώτη χρήση όπλων μικροκυμάτων σε πεδίο μάχης.The US equivalent, the Active Denial System, was once deployed to Afghanistan but was withdrawn apparently without ever being used against human targets
Μετά την υποχώρηση αυτή, και σύμφωνα με το σχέδιο που κοινοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης κορυφαίων διοικητών των δύο χωρών την περασμένη εβδομάδα, και οι δύο πλευρές θα αποσυρθούν από την αμφισβητούμενη περιοχή της λίμνης Pangong Tso και θα δημιουργήσουν μια ζώνη προστασίας.
Οι Κινέζοι στρατιώτες θα αποσυναρμολογήσουν αμυντικές δομές σε αρκετές λοφώδης εκτάσεις γύρω από τη λίμνη και θα αποσυρθούν, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Η Ινδία, που έχει καταλάβει ύψη στη νότια όχθη της λίμνης, θα αποσυρθεί επίσης.
Και οι δύο πλευρές θα σταματήσουν να περιπολούν ορισμένα τμήματα.
Οι δύο χώρες που είχαν μια μεγάλης κλίμακας σύρραξη το 1962 και συνεχίζουν να διεκδικούν χιλιάδες τετραγωνικά μίλια εδάφους, φαίνεται να θέλουν να φτάσουν σε κάποιου είδους συμφωνία για τμήμα αυτών.

www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης