Τελευταία Νέα
Speculator

Η Frigoglass διαθέτει κατάλληλα ψυγεία για τη μεταφορά εμβολίων Covid-19

Η Frigoglass διαθέτει κατάλληλα ψυγεία για τη μεταφορά εμβολίων Covid-19
Εξερευνά και κινείται προς την κατεύθυνση να χρησιμοποιήσει τα προϊόντα της για τη μεταφορά και αποθήκευση των εμβολίων
Κατάλληλο προϊόν για τη μεταφορά των εμβολίων του Covid-19 διαθέτει η Frigoglass και η διοίκηση έχει στρέψει την προσοχή της το τελευταίο διάστημα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Όπως ανέφερε στη χθεσινή (19/11) τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, διαθέτει το κατάλληλο ψυγείο που μπορεί να ικανοποιήσει τις προδιαγραφές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον τρόπο μεταφοράς και τη θερμοκρασία συντήρησης του εμβολίου.
Σημειώνεται πως στις τελευταίες μέρες είχε αναπτυχθεί μία φήμη σε χρηματιστηριακά γραφεία γύρω από αυτό το θέμα, εξέλιξη που την επιβεβαίωσε η διοίκηση.
Τόνισε πάντως πως το προϊόν απευθύνεται στη ρωσική αγορά και είναι με ρωσικές προδιαγραφές, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν κάπως από τις ευρωπαϊκές.

Απέφυγε εκτίμηση αποτελεσμάτων

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα τονίστηκε πως δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για τις προοπτικές για το σύνολο της χρήσης, καθώς πολλές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες ή ετοιμάζονται για το δεύτερο κύμα πανδημίας και παίρνουν περιοριστικά μέτρα.
Ωστόσο η βελτίωση στη ζήτηση που καταγράφθηκε στο τρίτο τρίμηνο είχε συνέχεια και τον Οκτώβριο.
Η διοίκηση εστιάζει σε αυτά που μπορεί να κάνει και είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις περικοπής του κόστους.
Όπως τονίστηκε οι πρωτοβουλίες περιορισμού κόστους θα συνεχιστούν το τέταρτο τρίμηνο, με σκοπό την περαιτέρω μείωση των ελεγχόμενων εξόδων όπως του κόστους μισθοδοσίας, επαγγελματικών ταξιδιών, των αμοιβών τρίτων και μάρκετινγκ.
Η προσπάθεια διατήρησης της ρευστότητας θα ενισχυθεί περαιτέρω μέσω του
προσεκτικού ελέγχου των κεφαλαιακών δαπανών, με τις ετήσιες επενδύσεις να μην υπερβαίνουν τα 15 εκατ. ευρώ.

«Φτάνουν τα διαθέσιμα»

Εν μέσω αυτού του κλίματος, και υποθέτοντας ότι δεν θα υπάρξει σημαντική επιδείνωση του εξωτερικού περιβάλλοντος λόγω της πανδημίας COVID-19, παραμένει βέβαιη ότι με τα επίπεδα ρευστότητας της τάξης των 59 εκατ. ευρώ σε χρηματικά διαθέσιμα και των 21 εκατ. ευρώ σε διαθέσιμες πιστωτικές γραμμές, σε συνδυασμό με την πρόσφατη επιμήκυνση του δανεισμού για το 2025, θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις χρηματοοικονομικές και λειτουργικές δεσμεύσεις στο εγγύς μέλλον.
Σημειώνεται πως στο εννεάμηνο να έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις 8,9 εκατ. ευρώ.
Η υποχώρηση του νομίσματος της Νιγηρίας επιβάρυνε τα ίδια κεφάλαια τα οποία στο τέλος του τρίτου ήταν αρνητικά κατά 114 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης