Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Πάνω από 9 εκατ. τα κρούσματα κορωνοϊού – Έξαρση μολύνσεων - Στο κόκκινο το Νέο Δελχί

tags :
Ινδία: Πάνω από 9 εκατ. τα κρούσματα κορωνοϊού – Έξαρση μολύνσεων - Στο κόκκινο το Νέο Δελχί
Ασφυκτικά γεμάτα τα νοσοκομεία στο Νέο Δελχί, δεν υπάρχει χώρος για άλλους νεκρούς στα νεκροταφεία
Τα 9 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασε η Ινδία, η οποία ανέφερε περίπου 46.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός σε σχέση με τις ημερήσιες μολύνσεις που καταγράφονταν τις τελευταίες εβδομάδες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα κρούσματα ανέρχονται σε 9.004.365, ενώ έχουν υποκύψει 132.162 άνθρωποι, καθώς άλλοι 584 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο.
Και ενώ από τα τέλη Σεπτεμβρίου καταγραφόταν μια τάση εξασθένησης της επιδημίας, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έξαρση κρουσμάτων στο Νέο Δελχί, όπου τα νοσοκομεία είναι πλέον ασφυκτικά γεμάτα.
Σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διασπορά του ιού, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τετραπλασιάζει το ύψος του προστίμου σε όσους δεν φορούν μάσκα.
Ενδεικτικό της έντασης, με την οποία πλήττεται το Νέο Δελχί από την επιδημία, είναι πως το μεγαλύτερο νεκροταφείο της πόλης έχει γεμίσει ασφυκτικά και πλέον δεν υπάρχει άλλος χώρος για τα θύματα.
Υπενθυμίζεται πως η Ινδία είχε επιβάλλει τον περασμένο Μάρτιο εθνικό lockdown, το οποίο και ήρε σταδιακά σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομία.
Πλέον, όμως η επιδημία φαίνεται να επιστρέφει στην Ινδία.
Είναι χαρακτηριστικό πως η πόλη των 6 εκατομμυρίων πολιτών, Ahmedabad, αποφάσισε να επιβάλλει απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα
    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης