Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραδοχή Πέτσα: Δεν είναι ρεαλιστικό να αρθεί το lockdown αρχές Δεκεμβρίου – Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα

Παραδοχή Πέτσα: Δεν είναι ρεαλιστικό να αρθεί το lockdown αρχές Δεκεμβρίου – Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα
Ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία και μετά το λιανεμπόριο και η εστίαση είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι δεν είναι ρεαλιστικό να αρθεί το lockdown στις αρχές Δεκεμβρίου διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε ότι ποτέ δεν μίλησε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Πέτσας είπε πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, να ακολουθήσει το λιανεμπόριο και εν συνεχεία η εστίαση.
«Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων.
Βέβαια το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας θα γίνει με προσεκτικά βήματα και θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας.
Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου» ανέφερε ο κ.Πέτσας.
Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη και την έξαρση κρουσμάτων παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί εδώ και δύο εβδομάδες, ο κ.Πέτσας είπε πως υπήρξε χαλάρωση και εφησυχασμός.
«Ένα μεγάλο κύμα πήγαινε να γίνει τσουνάμι» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος αναφερόμενος στην τηλεργασία, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μία δομή οικονομίας που δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού η τηλεργασία.

Δεν τηρούνται τα μέτρα στους χώρους εργασίας

«Γίνονται παντού έλεγχοι.
 Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι το ποσοστό τηλεργασίας αλλά η χαλάρωση στους χώρους εργασίας.  
Υπάρχουν κάποιοι που χαλαρώνουν και δεν τηρούν τα μέτρα και έχουμε διασπορά στο χώρο εργασίας.
Αυτό που κάνουμε ειδικά στη βόρεια Ελλάδα είναι να ενισχύσουμε τα ελεγκτικά σώματα σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών

Αναφερόμενος στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη ο κ.Πέτσας είπε πως αυτή η συζήτηση υπάρχει εδώ και δέκα ημέρες.
«Υπήρχαν επικοινωνίες όλο αυτό το διάστημα να παραχωρήσουν οικειοθελώς απλές κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές.
Εφόσον δεν το έπραξαν κι επειδή βλέπουμε την πίεση στο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίταξη δύο κλινικών, όχι και των εννέα, για 200 κρεβάτια
Θα είναι απλές κλίνες για Covid-19, θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των ασθενών.
Ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίοι δεν πάσχουν από Covid, θα μεταφερθούν είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές είτε σε δημόσια νοσοκομεία.
Η επίταξη κλινών δεν είναι δωρεάν, υπάρχουν συμφωνημένα νοσήλια που αναλαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ» τόνισε ο κ.Πέτσας.
«Όταν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αντιμετωπίζουμε όλη τη χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια, δεν είμαι εγώ ο ειδικός για να πω ποιος θα είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός» ανέφερε ο κ.Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε ότι εάν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αν εγκριθεί το εμβόλιο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τον Δεκέμβριο, τότε τέλος του έτους, αρχές του επόμενου θα αρχίσει ο εμβολιασμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης