Τελευταία Νέα
Διεθνή

G20: Η τελευταία επίσημη εμφάνιση Trump στη διαδικτυακή Σύνοδο (21-22/11) στη Σ. Αραβία

G20: Η τελευταία επίσημη εμφάνιση Trump στη διαδικτυακή Σύνοδο (21-22/11) στη Σ. Αραβία
Στο επίκεντρο των συζητήσεων της G20 θα βρεθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού παγκοσμίως
Η Σύνοδος των G20, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, θα είναι η τελευταία επίσημη εμφάνιση του Donald Trump ως προέδρου των ΗΠΑ.
Η Σύνοδος των G20 πιο οικονομικά εύρωστων χωρών του πλανήτη, διοργανώνεται από τη Σαουδική Αραβία στις 21 και 22 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δήλωση ανώτερου αξιωματούχου των ΗΠΑ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η Σαουδική Αραβία φιλοξενεί τη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής της Ομάδας των ισχυρότερων οικονομικά χωρών στον κόσμο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στην κορυφή της ατζέντας είναι οι αγορές και η παγκόσμια διανομή εμβολίων και φαρμάκων καθώς και οι δοκιμές που γίνονται σε φτωχές χώρες που δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος της αγοράς των εμβολίων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτή τη Σύνοδο αναμένεται να καλέσει τους G20 να επενδύσουν 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια για οικονομική ενίσχυση των αδύναμων χωρών.
«Το κύριο θέμα θα είναι η ενίσχυση της παγκόσμιας συνεργασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της G20 που συμμετέχει στις προετοιμασίες για τη διήμερη σύνοδο κορυφής, υπό την προεδρία της Σαουδικής Αραβίας.
Για να προετοιμαστεί για το μέλλον, η ΕΕ θα προτείνει μια συνθήκη για τις πανδημίες.
«Μια διεθνής συνθήκη θα μας βοηθούσε να ανταποκριθούμε πιο γρήγορα και με πιο συντονισμένο τρόπο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Charles Michel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης