Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Λευκός καπνός στον Ελλάκτωρα - Έκλεισαν συμφωνία και τίμημα με Reggeborgh και Farallon - Οι Ολλανδοί θα ελέγχουν τουλάχιστον 25% έως 30%

Λευκός καπνός στον Ελλάκτωρα - Έκλεισαν συμφωνία και τίμημα με Reggeborgh και Farallon - Οι Ολλανδοί θα ελέγχουν τουλάχιστον 25% έως 30%
Πως θα διαμορφωθούν τα ποσοστά μετά την αύξηση της συμμετοχής της Reggeborgh στον Ελλάκτωρα
«Λευκός καπνός» φαίνεται να βγαίνει από τη συνάντηση των Ολλανδών της Reggeborgh με την Farallon και τους αδερφούς Δημήτρη και Αναστάσιο Καλλιτσάντη βασικούς μετόχους στον Ελλάκτωρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία για την απόκτηση του ποσοστού της Farallon έχει κλείσει και ήδη έχει συμφωνηθεί και το τίμημα της συναλλαγής, που αποτελούσε και το σημείο στο οποίο είχαν επικεντρωθεί οι συζητήσεις των τριών πλευρών το τελευταίο διάστημα.
Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής οι αδερφοί Καλλιτσάντη εκτιμάται ότι θα παραμείνουν όπως είχε γράψει και το bankingnews.gr με μονοψήφιο αριθμό (κάποιοι λένε χαρακτηριστικά «μετρημένο στα δάχτυλα του ενός χεριού»).
Υπενθυμίζεται ότι οι αδερφοί Καλλιτσάντση, είχαν αποκτήσει επιπλέον ποσοστό συμμετοχής στον Ελλάκτωρα (περί το 12,5% περί την τιμή των 2,15 ευρώ ανά μετοχή) από την Farallon έναντι δανείου 50 εκατ. ευρώ, πριν από 2,5 χρόνια, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor.

Ανακοινώσεις για 9μηνο 2020 και αύξηση κεφαλαίου άνω των 50 εκατ.

Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να γίνει άμεσα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μηνου του Ελλάκτωρα, τα οποία όπως μαθαίνουμε θα είναι καλά.
Στην τηλεδιάσκεψη που θα ακολουθήσει της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων, οι αδερφοί Καλλιτσάντση εκτιμάται ότι θα ανακοινώσουν κάποιες από τις λεπτομέρειες της συμφωνίας καθώς και την πρόθεση τους να αποχωρήσουν από τον Όμιλο.
Να σημειωθεί ότι όπως έχουμε γράψει ο Ολλανδικός Όμιλος Reggeborgh, ο οποίος ελέγχει το 5,4% της «Ελλάκτωρ» και διατηρεί το δικαίωμα εξαγοράς επιπλέον ποσοστού 12,5%, που ανήκει σε «όχημα» συμφερόντων του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα δεν πρόκειται να το ασκήσει. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λ. Μπόμπολας θα διατηρήσει το ποσοστό του στον Ελλάκτωρα, ενώ είναι πιθανό να αναλάβει και κάποιο ρόλο στο νέο σχήμα.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα της αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ελλάκτωρα, η οποία θα είναι άνω των 50 εκατ ευρώ και την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης