Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πάνω από τις 700 μονάδες λόγω ανόδου των ευρωπαϊκών αγορών

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πάνω από τις 700 μονάδες λόγω ανόδου των ευρωπαϊκών αγορών
ΑΓΟΡΑ: Πάνω από τις 700 μονάδες το άνοιγμα της αγοράς λόγω καλής ανόδου των ευρωπαϊκών αγορών. Αναμένουν μεταβλητότητα οι αναλυτές, έχουμε και αρκετά αποτελέσματα να δημοσιεύονται στις επόμενες συνεδριάσεις. Οι πληροφορίες για κρατική ενίσχυση με αύξηση κεφαλαίου για την Aegean πιέζουν τη μετοχή. Καλή εικόνα στις τράπεζες.

Ανοδικά ξανά και η Ελλάκτωρ λόγω των πολλών δημοσιευμάτων, αναφορικά με «Ολλανδούς», δάνειο Farallon, αλλαγή διοίκησης, αύξησης κεφαλαίου κ.α.

Η ανοδική διαφυγή της αγοράς είναι σε εξέλιξη και βελτιώνεται περαιτέρω η επενδυτική ψυχολογία. Αναλυτές περιμένουν βελτίωση και του αριθμού των επενδυτών που συμμετέχουν στο ΧΑ.

ΕΠ.ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Ο γράφων επί σειρά ετών έχει ασκήσει κριτική στις αρμόδιες αρχές του ΧΑ. Κατά την άποψή μας αυτή πρέπει να είναι η δουλειά μας. Να σημειώνουμε και να αναδεικνύουμε αυτά που δεν πρέπει να συμβαίνουν ή αυτά που θεωρούμε ότι δεν γίνονται σωστά. Ελάχιστες φορές ο γράφων έχει δώσει τα εύσημα σε κάποια αρμόδια διοίκηση.

Σήμερα είναι μία τέτοια μέρα. Γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αντιλαμβανόμενη τις διαστάσεις και τις επιπτώσεις της πανδημίας και το γεγονός ότι δεν υπάρχει υποχρέωση δημοσίευσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου και άρα οι επενδυτές θα μάθαιναν τέλη Απριλίου 2021 τι έγινε στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, έστειλε επιστολή στις εισηγμένες να ενημερώσουν για το τρίτο τρίμηνο.

Τα θετικά όπως και τα αρνητικά πρέπει να σημειώνονται. Θα πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην πρόεδρο και σε όλη την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γι΄αυτή την κίνηση γιατί τη θεωρούμε, για όσους τουλάχιστον παρακολουθούν τα θεμελιώδη, κομβική.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τα δημοσιεύματα είναι πολλά και για μέρες. Θα έπρεπε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να είχε ζητήσει να απαντήσει. Το έχουμε ξαναγράψει. Οι επενδυτές ερμηνεύουν τα δημοσιεύματα και επηρεάζεται η πορεία της μετοχής. Καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Στο +2,29% και στα 1,4320 ευρώ με όγκο 50 χιλ. τεμάχια.

AEGEAN: Δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» αναφέρει πως η κυβέρνηση έχει στείλει πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παροχή στήριξης στην εταιρεία. Αν εγκριθεί θα λάβει 120 εκατ. ευρώ από το κράτος και τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ από τους μετόχους της. Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου θα ανακοινωθούν αύριο.

Η μετοχή καταγράφει απώλειες άνω του 4% και βρίσκεται στα 4,04 ευρώ με όγκο 53 χιλ. τεμάχια. Σημειώνουμε πως απώλειες 6% καταγράφει η Autohellas, η οποία έχει ποσοστό στην Aegean και θα πρέπει να βάλει λεφτά στην αύξηση.

PAPERPACK: Πωλήσεις 13,05 εκατ. ευρώ από 14,15 εκατ. ευρώ, EBITDA 3,28 εκατ. ευρώ από 3,37 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ από 1,35 εκατ. ευρώ. Καλή η πορεία παρά τη μείωση του τζίρου. Στα 6,07 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια και ανεβασμένες οι συνολικές υποχρεώσεις στα 14,3 εκατ. ευρώ.

ΕΛΓΕΚΑ (απάντηση): Η διαγραφή ζημίας δεν είναι και κανένα σπουδαίο κατόρθωμα. Λογιστική πράξη είναι. Δεν μπαίνουν αντίστοιχα κεφάλαια για να σβήσει.

DIVERSA: Η ανακοίνωση της εταιρείας δε φαίνεται να συμμερίζεται και δεν απαντά και σε κάποια θέματα της Τρία Άλφα. Δείχνει πως το deal παραμένει σε εξέλιξη και πως πάει για εκείνη την αύξηση κεφαλαίου και μάλιστα έχει επενδυτή. Η Τρία Άλφα ανέφερε πως παρήλθε ο χρόνος για τη διενέργεια το οικονομικού ελέγχου.

ΝΙΚΑΣ: Αύριο 24/11 κόβεται το δικαίωμα προτίμησης για τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου. Η περίοδος διαπραγμάτευσης είναι από 27/11 έως 7/12. Θυμίζουμε μία νέα για κάθε τρεις παλιές με τιμή 0,75 ευρώ ανά μετοχή.

NEWSPHONE: Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει πως μετά τη δημόσια πρόταση κατέχει το 88,48% του μετοχικού κεφαλαίου άρα δεν μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών ώστε να φύγει από το ΧΑ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης