Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η εκκωφαντική σιωπή του Στουρνάρα… εν μέσω ύφεσης -10,5% έχει εξαφανιστεί και αναζητείται – Η ΤτΕ βουβός παρατηρητής

Η εκκωφαντική σιωπή του Στουρνάρα… εν μέσω ύφεσης -10,5% έχει εξαφανιστεί και αναζητείται – Η ΤτΕ βουβός παρατηρητής
Πραγματικά εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν έχει βρει λίγο τον χρόνο ο Γιάννης Στουρνάρας να ασχοληθεί με την εθνική οικονομία
Σε άλλες εποχές υπήρχε κάποιος που κάθε 15 νανοδευτερόλεπτα… εμφανιζόταν στο προσκήνιο και προειδοποιούσε για την πορεία της χώρας, της οικονομίας.
Ανέλυε με μελανά χρώματα την πορεία της οικονομίας, προειδοποιούσε, υποστήριζε την προληπτική πιστωτική γραμμή, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές, επανέφερε την προληπτική πιστωτική γραμμή και… όσον αφορά τις τράπεζες… το μόνο σχόλιο του ότι ο Ηρακλής δεν θα λειτουργήσει ή ότι δεν επαρκεί ή ότι απαιτούνται πιο αποτελεσματικές λύσεις.

Προφανώς και αναφερόμαστε στον Γιάννη Στουρνάρα τον διοικητή της ΤτΕ καλοβολεμένο δημόσιο υπάλληλο προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ αλλά τις μεγάλες δουλειές τις έκανε με την ΝΔ.
Κατά λάθος υπουργός, από τον Σαμαρά διορισμένος διοικητής στην ΤτΕ και ο Μητσοτάκης μετά από 6 χρόνια σπουδαίου έργου ως κεντρικού τραπεζίτη του ανανέωσε την θητεία.
Ωστόσο μετά την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα ο κεντρικός τραπεζίτης άρχισε να μειώνει τις δημόσιες παρεμβάσεις έως ότου… εξαφανίστηκε.
 
Ο Στουρνάρας δεν θα έπρεπε να έχει καταθέσει τις προτάσεις τους για την πορεία της Ελλάδος;

Ο κεντρικός τραπεζίτης έχει θεσμικό ρόλο και θα είχε ενδιαφέρει να γνωρίζαμε ποια είναι η θέση του για την πορεία της οικονομίας, της χώρας των τραπεζών.
Αντί λοιπόν να έχει κάνει κάποια δημόσια παρέμβαση, όπως έκανε στο παρελθόν, τώρα με ύφεση -10,5% έχει εξαφανιστεί.
Θα αναμέναμε την άποψη του και τις εκτιμήσεις του για το 2021, την πορεία της οικονομίας και βεβαίως την πορεία των τραπεζών.
 
Μια ακόμη πρόταση της ΤτΕ στα αζήτητα

Θιασώτης της bad bank κατέθεσε μια πρόταση… για την οποία όμως ξέχασε να μας πει ότι για να εξυγιανθούν οι ελληνικές τράπεζες θα απαιτηθούν 8 δισεκ. κεφάλαια.
Παρ΄ όλα αυτά ο Ηρακλής η επίσημη πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών και την μείωση των προβληματικών τους δανείων είναι η μόνη που λειτουργεί.
Αντιθέτως η ΤτΕ έχει φέρει, έχει εισηγηθεί δύο προτάσεις οι οποίες και οι δύο είναι ανεφάρμοστες για πλείστους λόγους.

Πολλά τα ερωτηματικά λοιπόν, ο Γιάννης Στουρνάρας ο διοικητής της ΤτΕ εν μέσω της χειρότερης ύφεσης στην ιστορία της Ελλάδος σιωπά, η Τράπεζα της Ελλάδος πλέον έχει καταστεί βουβός παρατηρητής.
Πραγματικά μας εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν έχει βρει λίγο χρόνο να ασχοληθεί με την εθνική οικονομία.
Ωστόσο βρίσκει τον χρόνο για αλλότρια παιχνίδια, για εξωθεσμικές παρεμβάσεις στην προστατευόμενη τράπεζα Attica bank… που καλό θα ήταν να γνωρίζαμε η τιτλοποίηση Artemis ύψους 1,3 δισεκ. NPEs.... πόσο θα ζημιώσει την τράπεζα;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης