Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Ο Trump επιμένει για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος, παρά τις δικαστικές ήττες

HΠΑ: Ο Trump επιμένει για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος, παρά τις δικαστικές ήττες
Πολλές από τις αγωγές που έχει υποβάλλει το επιτελείο του Donald Trump έχουν απορριφθεί
Αμετακίνητος στον αγώνα για την ανατροπή της εκλογής του Δημοκρατικού Joe Biden , παραμένει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, παρά τις δικαστικές ήττες που έχει υποστεί ήδη.
Πολλές από τις αγωγές που έχει υποβάλλει το επιτελείο του Donald Trump έχουν απορριφθεί και νομικοί δηλώνουν στο Reuters ότι οι εναπομείνασες δικαστικές προσφυγές δεν προσφέρουν στον απερχόμενο πρόεδρο ένα βιώσιμο μονοπάτι για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος της αναμέτρησης της 3ης Νοεμβρίου.

Πενσιλβάνια

Το επιτελείο του Trump κατέθεσε αγωγή στις 9 Νοεμβρίου για να εμποδίσει την πιστοποίηση της νίκης του Biden στην πολιτεία της Πενσιλβάνια.
Η αγωγή ανέφερε ότι οι Ρεπουμπλικανικοί παρατηρητές δεν είχαν πρόσβαση στην καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων.
Ο δικαστής Matthew Brann απέρριψε την υπόθεση και κατηγόρησε τον Trump επειδή παρουσίασε έωλα νομικά επιχειρήματα και εικασίες.
Ο Brann διαμήνυσε ότι «δεν έχει καμία εξουσία να αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου ούτε ενός ατόμου, πόσο μάλλον εκατομμυρίων πολιτών».
Ο δικαστής αρνήθηκε επίσης να επιτρέψει στην εκστρατεία του Trump να τροποποιήσει την αγωγή, με την προσθήκη νέων ισχυρισμών.

Μίσιγκαν

Στις 11 Νοεμβρίου, το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου κατέθεσε αγωγή και στην πολιτεία του Μίσιγκαν.
Τελικά, το επιτελείο του Τrump απέσυρε εθελοντικά την αγωγή, επειδή οι εκλογικοί αντιπρόσωποι στην κομητεία Wayne «συναντήθηκαν και αρνήθηκαν να πιστοποιήσουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών».
Στην πραγματικότητα, τα ρεπουμπλικανικά μέλη αρνήθηκαν την Τρίτη αρχικά να πιστοποιήσουν τα αποτελέσματα, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν στάση μετά από δημόσια κατακραυγή.
Οι δικηγόροι της κυβέρνησης της πόλης του Ντιτρόιτ, ζήτησαν από τον ομοσπονδιακό δικαστή να καταργήσει το αμφισβητούμενο έγγραφο από το αρχείο της υπόθεσης.
Ο ομοσπονδιακός δικαστής στο Ντιτρόιτ που άκουσε την υπόθεση δεν έχει αποφανθεί ακόμη σχετικά με το αίτημα κύρωσης.
Ειδικοί σχετικά με τον εκλογικό νόμο, έχουν υπογραμμίσει εξαρχής τις μεγάλες διαφορές μεταξύ της ρητορικής Trump και της ουσίας των προσφυγών που έχουν κατατεθεί από το επιτελείο της προεκλογικής του εκστρατείας, όπως έχει μεταδώσει το Reuters.
Όπως εξηγούν, η νομική ομάδα του απερχόμενου προέδρου, δεν έχει παρουσιάσει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει εκλογική απάτη και θα μπορούσε να ανατρέψει την εκλογή του Joe Biden.
Ο Trump έχει επανειλημμένα προβάλει αβάσιμες αξιώσεις σχετικά με εκλογική απάτη.
Ισχυρίζεται ότι κέρδισε τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς και τον εκλεγμένο πλέον πρόεδρο, Joe Biden, ότι προσπάθησαν να τον «κλέψουν».
Η εκστρατεία Trump δήλωσε ότι αγωνίζεται για «ελεύθερες, δίκαιες και πλήρως διαφανείς εκλογές».
Ωστόσο, οι αγωγές που έχουν κατατεθεί  δεν αντικατοπτρίζουν αυτήν τη ρητορική, όπως έχει δηλώσει Jessica Levinson, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή Loyola στο Λος Άντζελες.
«Στο πολιτικό πεδίο, βλέπουμε κατηγορίες για μαζική απάτη ψηφοφόρων. Αλλά στο δικαστήριο, αν κοιτάξετε τις υποθέσεις, πρόκειται για κάτι είναι εντελώς διαφορετικό», τόνισε.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης