Τελευταία Νέα
Διεθνή

Costa (Πορτογαλία): Η ΕΕ πρέπει να αναδιαρθρώσει τη βιομηχανία της και να αποφύγει τις πολιτικές προστατευτισμού

Costa (Πορτογαλία): Η ΕΕ πρέπει να αναδιαρθρώσει τη βιομηχανία της και να αποφύγει τις πολιτικές προστατευτισμού
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Antonio Costa κάλεσε σε αλλαγή του ευρωπαϊκού παραγωγικού μοντέλου
Η ανάταξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και η απεξάρτησή της από την Κίνα και άλλα τρίτα κράτη θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα μετά την πανδημία, αλλά ταυτόχρονα η ΕΕ πρέπει να αποφύγει πολιτικές προστατευτισμού, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.
Η κρίσης της πανδημίας αποκάλυψε πόσο εξαρτάται η Ευρωπαϊκή Ένωση από την Κίνα και άλλες χώρες για βασικά προϊόντα και αυτό καθιστά τις αλυσίδες εφοδιασμού πιο ευάλωτες στον κίνδυνο αναταράξεων, δήλωσε ο Antonio Costa.
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να εξαρτάται πλήρως από τα βασικά προϊόντα που παράγονται εκτός αυτής», δήλωσε ο Costa σε μία εκδήλωση όσον αφορά τις κύριες προτεραιότητες της εξάμηνης προεδρίας της Πορτογαλίας στην ΕΕ, η οποία ξεκινά την 1η Ιανουαρίου.
Ωστόσο, ο Costa προειδοποίησε επίσης για ένα «όραμα προστατευτισμού στην Ευρώπη ή διαφορετικά μια τάση εμπορικού απομονωτισμού.
Σημείωσε ότι δεν είναι θέμα δημιουργίας μερικών μεγάλων κυρίαρχων εταιρειών, αλλά πρέπει να διαμορφωθεί μια «πιο ευέλικτη πολιτική ανταγωνισμού».
Μέρος της στρατηγικής πρέπει να είναι η ανάπτυξη δικτύων διαφορετικών επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκή κλίμακα, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα μπορούσε να επωφεληθεί μόνο από την αποκέντρωση της καινοτομίας και των αλυσίδων παραγωγής.
Νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τη Δευτέρα (23/11) έδειξε ότι οι επιχειρήσεις της ευρωζώνης καθίστανται όλο και πιο ευάλωτες εν μέσω της ύφεσης που προκαλείται από την πανδημία, αν και η στήριξη με δημοσιονομικά ή νομισματικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων τη φθηνή χρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΚΤ, έχει περιορίσει μέχρι στιγμής τη ζημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης