Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θύελλα αντιδράσεων για τη δήλωση Γεραπετρίτη: Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερους νεκρούς - Για αλλοίωση μιλά ο υπ. Επικρατείας

Θύελλα αντιδράσεων για τη δήλωση Γεραπετρίτη: Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερους νεκρούς - Για αλλοίωση μιλά ο υπ. Επικρατείας
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση και τον υπουργό Επικρατείας
(upd) Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη σχετικά με τον αριθμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε πως «αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς».
Μετά τις αντιδράσεις, ο Γ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για αλλοίωση της δήλωσή του από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως εξήγησε, «έγινε μια τιτάνια προσπάθεια για να ενδυναμωθεί το ΕΣΥ και οι ΜΕΘ, είχαμε 557 όταν αναλάβαμε και φτάσαμε τις 1.230 ΜΕΘ. Αν με ρωτάτε, προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπόψιν και αυτό είναι πολύ κρίσιμο να το επισημάνουμε ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μην χρειάζεται να προσφεύγουμε τις ΜΕΘ.
Γιατί το λέω αυτό: αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%.
Άρα σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μένουν στην ειδική θεραπεία σκοπός μας είναι να απομειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και προσπαθώντας όσο το δυνατόν να έχουμε μια κοινωνική αποστασιοποίηση».

Γεραπετρίτης: Αλλοιώθηκε η δήλωσή μου

«Αν με ρωτάτε, θα ήθελα να έχουμε και 5.000 ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ όμως δεν είναι η λύση του ζητήματος θα πρέπει πρώτα απ' όλα να προφυλασσόμαστε εμείς οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε στις ΜΕΘ»: "Αυτό είπα σήμερα, λίγα δευτερόλεπτα πριν το αποκομμένο και εκτός πλαισίου απόσπασμα της δήλωσής μου που κυκλοφορεί", διευκρινίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Και συνεχίζει: "Για κάθε αντικειμενικό ακροατή, είναι προφανές ότι ανέφερα πως η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη ώστε να μην φτάνουμε να γεμίσουν οι εντατικές, ανεξαρτήτως αριθμού.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου για να με χαρακτηρίσει τυμβωρύχο.
Δυστυχώς οι λέξεις, στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έχουν χάσει το νόημά τους".

ΣΥΡΙΖΑ: Επίσημη γραμμή της κυβέρνησης η τυμβωρυχία

Η δήλωση Γεραπετρίτη προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η τυμβωρυχία αποτελεί την επίσημη γραμμή της.
«Ο κ. Γεραπετρίτης, κακοποιώντας κάθε έννοια λογικής, την ώρα που η διαθεσιμότητα ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 99%, δηλαδή δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς, ισχυρίστηκε σήμερα ότι, αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Η τυμβωρυχία και η προσβολή της κοινωνίας δεν περιορίζεται στις καθημερινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όπως ο κ. Γεραπετρίτης ή ο κ. Γεωργιάδης.  Αποτελεί την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.  Της κυβέρνησης που συνειδητά άφησε εν μέσω πανδημίας τα νοσοκομεία με 6.000 εργαζόμενους. Της κυβέρνησης που αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ. Της κυβέρνησης που, αντί να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, επιτάσσει το δημόσιο σύστημα για τα κέρδη των λίγων.  Της κυβέρνησης που καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές στις δαπάνες Υγείας για το 2021 εν μέσω πανδημίας. \Τίποτα πια δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές τους ευθύνες» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κίνημα Αλλαγής: Επικίνδυνες οι δηλώσεις Γεραπετρίτη

Επικίνδυνες και άστοχες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Γεραπετρίτη το Κίνημα Αλλαγής.
«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη ότι «οι περισσότερες ΜΕΘ φέρνουν περισσότερους θανάτους» δεν είναι απλά άστοχες αλλά επικίνδυνες.
Αν δεν είναι αποτυχημένη προσπάθεια να καλύψει τις ευθύνες τους, τότε σημαίνει ότι Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Καλομενίδης (Ευαγγελισμός): Προσβλητική η δήλωση Γεραπετρίτη

Η δήλωση Γεραπετρίτη προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Καλομενίδη, καθηγητή Πνευμονολογίας και επικεφαλής της Κλινικής Covid του Ευαγγελισμού,
Μιλώντας στο ράδιο 98.4, χαρακτήρισε προσβλητική την δήλωσή του για τους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν την μάχη στο τελικό στάδιο της νόσου στις ΜΕΘ, αναφέροντας πως «αν είχαμε και 5000 μονάδες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς κατά την φυσιολογική αναλογία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης