Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε μια πόλη 17 χιλ. κατοίκων θα παραχθεί μαζικά το εμβόλιο του κορωνοϊού

tags :
Σε μια πόλη 17 χιλ. κατοίκων θα παραχθεί μαζικά το εμβόλιο του κορωνοϊού
Η πόλη που θα παραχθεί μαζικά το κορωνο - εμβόλιο, είναι επίσης γνωστή και από την μπύρα Duvel
Το μέλλον του κόσμου εξαρτάται από μια πόλη του Βελγίου τόσο μικρή που ο χώρος στάθμευσης ονομάζεται Dorpshart, η «καρδιά του χωριού».
Στο Puurs, μια πόλη 17.000 στην ολλανδόφωνη περιοχή της Φλάνδρας, η αμερικανική Pfizer θα κατασκευάσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που δημιουργήθηκε με τη γερμανική BioNTech.
Η πόλη είναι επίσης γνωστή και από την μπύρα Duvel, η οποία σύμφωνα με έναν αστικό μύθο οφείλει το όνομά της σε κάποιον που την αποκάλεσε «αληθινό διάβολο» χάρη στο ποσοστό αλκοόλ του 8,5%. (Το όνομα σημαίνει διάβολος στα Ολλανδικά.)

Γιατί η Pfizer επέλεξε αυτήν την πόλη για να παράγει το εμβόλιο;

Ο δήμαρχος Van den Heuvel της πόλης δήλωσε περήφανος καθώς η πόλη του είναι στο επίκεντρο.
Υπήρξε δήμαρχος για 24 χρόνια και το όνομά του είναι τόσο συνυφασμένο με την πόλη που το κεντροδεξιό κόμμα του συμμετείχε στις τελευταίες τοπικές εκλογές με το όνομα #teamkoen.
Όταν τα προβλήματα με τη μετανάστευση έπληξαν την ήσυχη πόλη, ο Van den Heuvel είχε για λίγο αστυνομική προστασία λόγω απειλών εναντίον του.
Σε αυτό το προβληματικό σκηνικό, μιλώντας για το εργοστάσιο Pfizer και τη βιομηχανική κληρονομιά της χώρας του, αναφέρει ότι είναι μια μεγάλη ιστορία επιτυχίας για το Βέλγιο.
Η ιστορία ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν το Puurs ήταν απλώς αγροτική γη και ένιωθε κανείς σαν να είναι "το τέλος του κόσμου".
Όλα αυτά άλλαξαν όταν η πόλη συνδέθηκε με το λιμάνι της Αμβέρσας με τρένο και με μια σειρά από νέους δρόμους στα μέσα του 20ού αιώνα, χάρη στο οποίο το Puurs βρίσκεται τώρα σε ένα κομβικό σημείο μεταξύ του αεροδρομίου των Βρυξελλών και του λιμανιού της Αμβέρσας.
"Χάρη σε αυτές τις επενδύσεις, μπορεί κανείς να εξάγει προϊόντα από εδώ με πλοίο και αεροπλάνο με αρκετά γρήγορο τρόπο, κάτι που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα εάν παράγει κανείς κάτι που εξάγεται παγκοσμίως", δήλωσε ο Van den Heuvel.
Την ίδια περίοδο, η βελγική κυβέρνηση ξεκίνησε μια σειρά νόμων για να καταστήσει τη χώρα πιο ελκυστική για ξένες επενδύσεις.
Μετά το Σχέδιο Μάρσαλ, επενδύσεις από ξένες ιατρικές και χημικές εταιρείες όπως η Alcon και η Upjohn άρχισαν να εισρέουν στην περιοχή.
Ενώ μερικοί έχουν φύγει, άλλοι, όπως η Pfizer, έχουν ακμάσει.
Η αρχική επένδυση από την Upjohn, η οποία αργότερα εξαγοράστηκε από την Pfizer, το 1963 οδήγησε τελικά στην Pfizer Puurs να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους παραγωγής και συσκευασίας της Pfizer παγκοσμίως.
Πάνω από 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και φαρμάκων παράγονται κάθε χρόνο στο Puurs και ο αριθμός των εργαζομένων διπλασιάστηκε τα τελευταία 10 χρόνια, φθάνοντας σε σχεδόν 3.000.
Μόλις αυξηθεί ο όγκος παραγωγής του εμβολίου, αυτός ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Pfizer, Koen Colpaert.

Η σημασία του Βελγίου

Η Pfizer Puurs είναι μέρος ενός μεγαλύτερου φαρμακευτικού οικοσυστήματος στο Βέλγιο.
Η χώρα κατατάσσεται στις τρεις πρώτες χώρες της ΕΕ για την εξαγωγή φαρμακευτικών προϊόντων, μαζί με τη Γερμανία και την Ιρλανδία.
Μεγάλα φαρμακευτικά ονόματα όπως οι Janssen, Biocartis, Novartis και GlaxoSmithKline συμβάλουν σε μια μακρά παράδοση στα φαρμακευτικά προϊόντα της χώρας, τόσο στην παραγωγή όσο και στην έρευνα και την ανάπτυξη.
Ο Frank Beckx, επικεφαλής της χημικής ομοσπονδίας στη Φλάνδρα, την αποκαλεί "φαρμακευτική κληρονομιά" που επιστρέφει σε εμβληματικά πρόσωπα όπως ο Paul Janssen, ιδρυτή της Janssen Pharmaceutica, η οποία είναι τώρα θυγατρική της Johnson & Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης