Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Akar (Τούρκος υπ. Άμυνας) κατά Γερμανίας: Η παρακολούθηση του τουρκικού πλοίου παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Πυρά Akar (Τούρκος υπ. Άμυνας) κατά Γερμανίας: Η παρακολούθηση του τουρκικού πλοίου παραβιάζει το διεθνές δίκαιο
Karrenbauer (Γερμανία): Αδικαιολόγητη, η διαμαρτυρία της Τουρκίας για τη νηοψία
Η αναχαίτιση τουρκικού πλοίου από τη Λιβύη από γερμανική φρεγάτα μέρος της επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Irini στην Ανατολική Μεσόγειο "παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και πρακτικές", δήλωσε την Τρίτη 24/11 ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Akar.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Akar είπε ότι μια τέτοια αναχαίτιση στα διεθνή ύδατα απαιτεί την έγκριση της χώρας.
Επισημαίνοντας ότι το σκάφος μετέφερε τρόφιμα και προμήθειες στη Λιβύη, ο Akar υπογράμμισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για τη διασφάλιση της ασφάλειας των τουρκικών εμπορικών σκαφών.
«Οι δηλώσεις των συμμάχων μας, δυστυχώς, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, ενώ ορισμένα γεγονότα παραμορφώνονται», δήλωσε ο Akar.
Τα λόγια του ήρθαν μετά την απόρριψη της Γερμανίας για τη διαμαρτυρία της Άγκυρας.
"Οι στρατιώτες συμπεριφέρθηκαν σωστά και ενήργησαν απολύτως σύμφωνα με την εντολή της ευρωπαϊκής αποστολής Ειρήνη", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας.

Karrenbauer (Γερμανία): Αδικαιολόγητη, η διαμαρτυρία της Τουρκίας για τη νηοψία

Η διαμαρτυρία της Τουρκίας για την έρευνα που πραγματοποίησαν Γερμανοί στρατιώτες επί τουρκικού πλοίου στο πλαίσιο της αποστολής «Ειρήνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αδικαιολόγητη, δήλωσε σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Annegret Kramp-Karrenbauer.
«Οι στρατιώτες συμπεριφέρθηκαν σωστά και ενήργησαν σύμφωνα με την εντολή της ευρωπαϊκής αποστολής Ειρήνη...
Οι κατηγορίες που διατυπώνονται κατά των στρατιωτών είναι αδικαιολόγητες», δήλωσε η γερμανίδα υπουργός Άμυνας.
Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε χθες (23/11/2020) μετά την επιχείρηση νηοψίας σε τουρκικό φορτηγό πλοίο λόγω υποψιών ότι μετέφερε παρανόμως όπλα προς την Λιβύη από γερμανικές δυνάμεις που ανήκουν στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία εποπτεύει την τήρηση του εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης