Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Παραδόσεις των τεστ για τον κορωνοϊό με την χρήση drones σε 10 μόλις λεπτά για ταχεία ανίχνευση

tags :
Γερμανία: Παραδόσεις των τεστ για τον κορωνοϊό με την χρήση drones σε 10 μόλις λεπτά για ταχεία ανίχνευση
Αναμένεται ότι θα παρέχονται τακτικές παραδόσεις στο εργαστήριο από έξι σημεία γύρω από το Βερολίνο σε μόλις 10 λεπτά
Ενα γερμανικό εργαστήριο ελπίζει να μειώσει το χρόνο που απαιτείται για την αποστολή των τεστ κορωνοϊού σε ολόκληρο το Βερολίνο χρησιμοποιώντας drone, αποφεύγοντας έτσι την κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Η εταιρεία Matternet που εδρεύει στην Καλιφόρνια δοκιμάζει επί του παρόντος παραδόσεις drone μεταξύ ενός νοσοκομείου και μιας κλινικής στο Βερολίνο, ένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια στην Ευρώπη.
Η διαδρομή από το drone στο εργαστήριο είναι περίπου 11 χιλιόμετρα (7 μίλια) καθώς πετά το drone, και οι αξιωματούχοι αναμένουν να μειώσουν τους κανονικούς χρόνους παράδοσης από περίπου μία ώρα σε περίπου 10 λεπτά, όταν η υπηρεσία ξεκινήσει τον Ιανουάριο (2021).
Έτσι αναμένεται ότι θα παρέχονται τακτικές παραδόσεις στο εργαστήριο από έξι σημεία γύρω από το Βερολίνο σε έναν ιδιαίτερα μειωμένο χρόνο.
«Το όλο θέμα του είναι πραγματικά σημαντικό, ειδικά όταν υπάρχει η υποψία για λοίμωξη», δήλωσε ο Klaus Tenning, ο οποίος ηγείται του έργου.
"Θέλετε να προσδιορίσετε και να λάβετε το αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε το άτομο να μπορεί να απομονωθεί ή να μπορεί να συνεχίσει με την κανονική καθημερινή του ζωή αν δεν πάσχει από κορωνοϊό"
Κάθε διαδρομή θα εξυπηρετείται από δύο drones που θεωρητικά μπορούν να πετούν 24 ώρες την ημέρα.
Κάθε drone μπορεί να φέρει περίπου 40 δείγματα.
Δεν θα είναι μόνο κλινικές δοκιμές για COVID-19 που θα μεταφέρονται, αλλά και δείγματα που πρέπει να εξεταστούν σε εργαστήριο, δήλωσε ο Tenning.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης