Τελευταία Νέα
Οικονομία

Zhang Qiyue (Πρέσβης Κίνα): Επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα - Ποιοι τομείς θα βρεθούν στο επίκεντρο

Zhang Qiyue (Πρέσβης Κίνα): Επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα - Ποιοι τομείς θα βρεθούν στο επίκεντρο
Κινέζα πρέσβης στην Αθήνα: Βλέπω κάποιες υποσχόμενες εξελίξεις για τις σχέσεις Ελλάδας - Κίνας το 2021
«Η Ελλάδα, θα είναι επενδυτικός προορισμός για τις κινέζικες επιχειρήσεις μετά τον Covid-19» όπως υπογράμμισε η πρέσβης της Κίνας, Zhang Qiyue  στην διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: "Η Ελλάδα, ένας αναδυόμενος επενδυτικός προορισμός στην Ευρώπη μετά το Covid-19» που διοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με το China Chamber of Commerce to the EU (CCCEU) και το Hellenic Trade Council (HETCO).
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η πρέσβης σημείωσε ότι: «Ο Covid-19 και η μάχη κατά του ιού, μας θυμίζει ξεκάθαρα ότι όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να υπάρχει συνεργασία μεταξύ μας.
Είναι μία αφύπνιση προς όλες τις χώρες ότι πρέπει να δουλεύουν ενωμένες και να προβούν στις απαραίτητες αλλαγές ώστε να αντιμετωπίσουν τις κοινές προκλήσεις ως μία κοινότητα.
Σε αυτό το πνεύμα, η Κίνα είναι ανοιχτή προς συνεργασία.
Η αναπτυξιακή φιλοσοφία της Κίνας για τα επόμενα χρόνια θα προσανατολίζεται προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης θα παρουσιαστεί που θα έχει να κάνει τόσο με την ενίσχυση των εισοδημάτων και της κατανάλωσης των νοικοκυριών, όσο και με την ενίσχυση του διεθνούς εμπορίου.
Για να εφαρμόσει αυτό το μοντέλο οικονομίας, η Κίνα θα προωθήσει περεταίρω τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική αγορά της και την καινοτομία στην επιστήμη και την τεχνολογία.
Η Κίνα θα ανοίξει τις πόρτες της στον κόσμο.
Οι κινέζικες επιχειρήσεις ενθαρρύνονται να επενδύσουν στο εξωτερικό.
Όσον αφορά στη συνεργασία με την Ελλάδα, θα ήθελα να πω ότι η Ελλάδα θα είναι επενδυτικός προορισμός για τις κινέζικες επιχειρήσεις μετά τον Covid-19.
Η Κίνα και η Ελλάδα έχουν παραδοσιακά καλές σχέσεις.
Οι δύο χώρες δουλεύουν πάντα για την ενδυνάμωση της Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Συνεργασίας.
Οι δύο νέες πλατφόρμες της Belt και της Road και η συνεργασία Κίνας-CEEC άνοιξαν έναν δρόμο για νέες ευκαιρίες και πλατφόρμες τα τελευταία χρόνια.
Ένα καλό παράδειγμα αποτελεί η win-win συνεργασία μας στο λιμάνι του Πειραιά.
Χάρη στις κοινές μας προσπάθειες, μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα 10 χρόνων, έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και το 4ο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, δημιουργώντας περίπου 10.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.
Και, είναι σημαντικό να σημειώσουμε, ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να δεχθεί την πρόκληση της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης, ώστε να υπάρξει αναδιάρθρωση της οικονομίας.
Τον προηγούμενο χρόνο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει πολλά αποφασιστικά βήματα ώστε να βελτιώσει τις οικονομικές επιδόσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται πολύ ευνοϊκά τόσο από Κινέζους όσο και γενικότερα από διεθνείς επενδυτές.
Η Ελλάδα και η Κίνα προέρχονται και οι δύο από αρχαίους πολιτισμούς.
Έχουμε ξεπεράσει και οι δύο λαοί κρίσεις όλων των ειδών.
 Είμαστε δυνατοί και άνθρωποι που ψάχνουμε τις ευκαιρίες πίσω από κάθε δυσκολία.
Μία ελληνική παροιμία λέει "ουδέν κακόν αμιγές καλού".
Υπάρχει μία παρόμοια κινέζικη παροιμία που λέει η κρίση συχνά έρχεται με ευκαιρίες».
Κοιτώντας μπροστά, στο έτος 2021, βλέπω κάποιες υποσχόμενες εξελίξεις για τις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας.
Οι δύο χώρες μας θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις συμφωνίες που υπογράφηκαν από τους αρχηγούς των κρατών μας, κατά την επίσκεψή του κ. Μητσοτάκη πέρσι στη Σαγκάη.
Τον επόμενο χρόνο η Ελλάδα θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Ανεξαρτησία της. Το 2021 έχει οριστεί επίσης ως η ελληνο-κινέζικη χρονιά πολιτισμού και τουρισμού.
Θα εξερευνήσουμε την περεταίρω συνεργασία όχι μόνο στους παραδοσιακούς τομείς όπως η ναυτιλία, οι μεταφορές, η ενέργεια, ο αγρο-διατροφικός τομέας και ο τουρισμός, αλλά και σε καινούριους τομείς όπως οι υπηρεσίες, η πράσινη ενέργεια, η καινοτομία, το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι έξυπνες υποδομές και η υγεία.
Αναμένω ότι η συνεργασία μας θα είναι λαμπρή κι εποικοδομητική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης