Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Η προεδρία Biden θα οδηγήσει σε αύξηση των «πράσινων» επενδύσεων στις ΗΠΑ

Fitch: Η προεδρία Biden θα οδηγήσει σε αύξηση των «πράσινων» επενδύσεων στις ΗΠΑ
Σχόλιο της Fitch Ratings για τη νέα πολιτική των ΗΠΑ στο κλίμα
Η εκλογή του Joe Biden στην προεδρία των ΗΠΑ θα οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές την πολιτική της Ουάσιγκτον για το κλίμα, αλλά και σε περισσότερες επενδύσεις σε «πράσινες τεχνολογίες», αναφέρει σε σχόλιό της η Fitch Ratings.
Το διχασμένο Κογκρέσο ενδέχεται να περιορίσει τη νέα νομοθεσία, αλλά αναμένονται εκτελεστικές εντολές, επιβολή υφιστάμενων πολιτικών και αυξημένες δαπάνες σε υποδομές, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης.
Οι επιπτώσεις στις αξιολογήσεις (ΑΑΑ, αρνητικό outlook) των ΗΠΑ αναμένεται να είναι ουδέτερες, καθώς η μετατόπιση της πολιτικής για το κλίμα θα έχει ευρείες αλλά διαχειρίσιμες επιπτώσεις σε πολλούς τομείς, όπως η ενέργεια, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, οι μεταφορές.
Ο Joe Biden περιέγραψε ένα σχέδιο για καθαρή ενέργεια και περιβαλλοντική διαχείριση, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
Ο στόχος είναι η επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών στις ΗΠΑ το αργότερο έως το 2050.
Ο νέος Πρόεδρος σχεδιάζει να αναλάβει έγκαιρες δράσεις πολιτικής για το κλίμα, συμπεριλαμβανομένων εκτελεστικών εντολών για την κατάργηση της απορρύθμισης σε περιβαλλοντικά θέματα από την εποχή του Donald Trump, δημιουργία τμήματος Δικαιοσύνης Περιβάλλοντος και Κλίματος στο Τμήμα Δικαιοσύνης για δίωξη περιβαλλοντικών παραβιάσεων, και επενδύσεις υποδομής ύψους 2 τρισεκ. δολαρίων στην ανανεώσιμη ενέργεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης