Τελευταία Νέα
Speculator

Η κυρία που δεν είναι… ATM και η απαξίωση των υποψήφιων δανειοληπτών

Η κυρία που δεν είναι… ATM και η απαξίωση των υποψήφιων δανειοληπτών
Όταν αυτοί που ζητούν ενέχυρα κινητά και ακίνητα χωρίς πρώτα να δουν το business plan μαθαίνουν ότι… υπάρχουν business plan
Φαίνεται ότι ορισμένα τραπεζικά στελέχη δεν έχουν καμία επίγνωση της θέσης τους και της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα και οι επιχειρήσεις.
Αλλιώς πως να εξηγηθούν δηλώσεις  του τύπου "δεν είμαστε ATM" στο βαθμό που έλαβαν χώρα και πάντως δεν διαψεύστηκαν όταν είδαν το φως της δημοσιότητας.
Ο λόγος για την επικεφαλής του Corporate Investment συστημικής τράπεζας,  στέλεχος πολλά υποσχόμενο για την τράπεζα κατά τα γραφάς και κατά το βιογραφικό της η οποία ως να ήταν γυρολόγος των καναλιών υποψήφιος βουλευτής επιδίδεται στο σπορ της ατάκας προς άγραν ψήφων.
Και είναι δεδομένο πως εξυπνάδες τύπου για όλα φταίει ο πελάτης σε τέτοιες εποχές ούτε δόκιμες είναι ούτε βοηθούν την κατάσταση αλλά και ενοχλούν την πολιτική ηγεσία σε μια περίοδο που προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα για την οικονομία.
Άλλωστε είναι ευθύνη της κάθε τράπεζας να καταγράψει τα καλύτερα business plan και να διανείμει το χρήμα όχι κατά το δοκούν αλλά καθ' όπως πρέπει. 
Και αντί για ατακαδόρικες ρήσεις το στέλεχος  αυτό- σε τούτη  και σε άλλες τράπεζες- δόκιμο θα' ταν να ρίξουν μια ματιά και να οργανώσουν τις υπηρεσίες τους προς εξυπηρέτηση των πελατών τους αντί να μιλούν και να συμπεριφέρονται απαξιωτικά  στους πελάτες!
Άλλωστε το πόσα ξέρουν από business plan φαίνεται από το γεγονός ότι κάνουν πάρτι οι συμβουλευτικές εταιρίες της Big Four οι οποίες στην ουσία ατύπως έχουν μετατραπεί σε τράπεζες και εμμέσως αποφασίζουν ποιος θα πάρει δάνειο ή ποιος θα σωθεί και πως θα σωθεί ειδικά σε περιπτώσεις μεγάλων εταιριών.

Και ασφαλώς κυρία Β.,  οι τράπεζες δεν πρέπει να είναι ATM και μόνον...


Δυστυχώς όμως τείνουν να γίνουν τέτοιες- κάποιες απ' αυτές!
Τι σημαίνει αυτό;
Να δίνουν χρήματα στην περίπτωση που οι λογαριασμοί εμπεριέχουν τέτοια- κι αυτό παίζεται, γιατί καμιά φορά ούτε σε αυτές τις εντολές υπακούουν τα ATMs αλλά και οι πιστωτικές κάρτες.
Κατά τα λοιπά, αλήθεια ποιος μπορεί να εμπιστευτεί αξιολόγηση  business plan σε όσους εξυπνακίζουν χωρίς να σέβονται  σε τέτοιες εποχές με την προσπάθεια των επιχειρήσεων να επιβιώσουν;

ΥΓ: Παρακαλείται η κυρία Β να ενημερώσει πότε ήταν η τελευταία εκταμίευση δανείου για την υποστήριξη ενός business plan χωρίς η τράπεζα στην οποία είναι στέλεχος να ζητήσει από τον επιχειρηματία ή το εν δυνάμει επιχειρηματία εγγυήσεις για ακίνητα, αυτοκίνητα και ότι άλλο μπορεί κάποιος να φανταστεί.
Εμείς έχουμε παραδείγματα επιχειρήσεων που πρόκοψαν και στην εν λόγω τράπεζα ζητούσαν ακίνητα.
Ευτυχώς που υπάρχουν άλλοι επιχειρηματίες και venture capitals γιατί με λογικές ATM δεν θα προχωρούσε τίποτα σε αυτή τη χώρα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης