Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Πρόγραμμα 4,5 δισ. ευρώ για να επιστρέψουν στην απασχόληση οι μακροχρόνια άνεργοι

Βρετανία: Πρόγραμμα 4,5 δισ. ευρώ για να επιστρέψουν στην απασχόληση οι μακροχρόνια άνεργοι
Η Τράπεζα της Αγγλίας προέβλεψε ότι το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί σε σχεδόν 8% στο μέσον του 2021
Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα ξοδέψει πάνω από 4 δισεκατομμύρια στερλίνες (περίπου 4,5 δισ. ευρώ) τα επόμενα τρία χρόνια προκειμένου οι μακροχρόνια άνεργοι να επιστρέψουν στον ενεργό οικονομικά πληθυσμό καθώς και όσοι έχασαν ή θα χάσουν τη δουλεία τους εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Βρετανίας την Τρίτη 24 Νοεμβρίου.
Ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak θα πραγματοποιήσει τις σχετικές ανακοινώσεις την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο ενός προγράμματος δημοσίων δαπανών το οποίο θα συνοδεύεται από νέες επίσημες προβλέψεις για την απασχόληση με βάση τις οποίες αναμένεται κατακόρυφη άνοδος της ανεργίας.
«Αυτή η ανακατεύθυνση των δαπανών για την απασχόληση θα εξασφαλίσει ότι εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα υποστηριχθούν και θα προστατευτούν στην οξεία φάση αυτής της κρίσης της πανδημίας και ύστερα από αυτήν με ένα πακέτο εννισχύσεων πολλών δισεκατομμυρίων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα μείνει χωρίς ελπίδα ή ευκαιρία όσον αφορά την απασχόληση», δήλωσε ο Sunak.
Νωρίτερα το Νοέμβριο, η Τράπεζα της Αγγλίας προέβλεπε ότι το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί σε σχεδόν 8% στο μέσον του επόμενου έτους από 4,8% τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο.

Κατανομή των δαπανών

Το υπουργείο Οικονομικών σημείωσε ότι 2,9 δισεκατομμύρια λίρες θα δαπανηθούν τα επόμενα τρία χρόνια για να επιστρέψουν στη δουλειά περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που ήταν άνεργοι για περισσότερο από ένα έτος, με 400 εκατομμύρια λίρες να δαπανηθούν τους έως τον ερχόμενο Απρίλιο.
Εκείνοι που δεν μπορούν να βρουν εργασία θα λάβουν «τακτική, εντατική υποστήριξη για την αναζήτηση εργασίας προσαρμοσμένη στις περιστάσεις τους».
Περαιτέρω 1,4 δισεκατομμύρια λίρες θα δαπανηθούν σε άλλους αιτούντες εργασία και σε γραφεία απασχόλησης, τα οποία διαχειρίζονται τις κοινωνικές παροχές και συνήθως απαιτούν από τους αποδέκτες να παρέχουν τακτική απόδειξη ότι αναζητούν ενεργά εργασία.
Η Sunak επιβεβαίωσε, επιπροσθέτως, ότι ένα πρόγραμμα επιδότησης των εργοδοτών για την πρόσληψη εργαζομένων θα υλοποιηθεί με κεφάλαιο 1,6 δισεκατομμύρια λίρες και στόχο τη στήριξη έως και 250.000 θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης