Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι πλούσιοι Αμερικανοί σπεύδουν να αγοράσουν «χρυσά διαβατήρια» - Τιμές έως και 100.000 δολάρια

Bloomberg: Οι πλούσιοι Αμερικανοί σπεύδουν να αγοράσουν «χρυσά διαβατήρια» - Τιμές έως και 100.000 δολάρια
Ένα δεύτερο διαβατήριο έχει πιθανά οφέλη όπως χαμηλότερους φόρους, μεγαλύτερη επενδυτική ελευθερία και ταξίδια χωρίς προβλήματα
Πλούσιοι Αμερικανοί σπεύδουν να εξασφαλίσουν δεύτερα διαβατήρια, καθώς ένας αυξανόμενος σύλλογος ατόμων άρχισε να συμμετέχει σε κυβερνητικά προγράμματα στο εξωτερικό που επιτρέπουν στους αλλοδαπούς να τα αποκτήσουν, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Alphabet υπέβαλε αίτηση για να γίνει πολίτης της Κύπρου , σύμφωνα με ανακοίνωση τον περασμένο μήνα σε μια κυπριακή εφημερίδα που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον ιστότοπο Recode.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Αμερικανοί σπάνια προσπαθούσαν να αγοράσουν τα λεγόμενα «χρυσά διαβατήρια» τα προηγούμενα χρόνια.
"Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν", δήλωσε ο Paddy Blewer, συμβουλευτικός διευθυντής και υπεύθυνος για την υπηκοότητα και διαμονή στο Λονδίνο της Henley & Partners.
"Το φράγμα έσπασε - και δεν το συνειδητοποιήσαμε - στο τέλος του περασμένου έτους (2019), και συνέχισε να δυναμώνει"

Κόστος και οφέλη

Ένα δεύτερο διαβατήριο μπορεί να κοστίζει «100.000 $» και περιλαμβάνει πιθανά οφέλη όπως χαμηλότερους φόρους, μεγαλύτερη επενδυτική ελευθερία και ταξίδια χωρίς προβλήματα.
Τα λεγόμενα προγράμματα ιθαγένειας με επένδυση δεν ήταν ιστορικά τόσο δημοφιλή στους Αμερικανούς, δεδομένου ότι ένα από τα βασικά τους σχέδια - τα ευνοϊκά φορολογικά καθεστώτα των εν λόγω χωρών - είχε ελάχιστο όφελος για τους πολίτες των ΗΠΑ, ένα από τα λίγα έθνη να φορολογούν τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το πού ζουν.
Το τρέχον αυξημένο ενδιαφέρον μεταξύ των πολιτών των ΗΠΑ προηγείται της πανδημίας του ιού κορωνοϊού, αλλά η κρίση βοήθησε τη ζήτηση.
Αυτό καθώς επιζητούν να διατηρήσουν κάποια ελευθερία κινήσεων από τα μέτρα τύπου lockdown που αυξάνονται εν μέσω ενός ογκώδους δεύτερου κύματος περιπτώσεων Covid-19.
«Οι Αμερικανοί σκέφτονται:« Θέλω να έχω αυτήν την ικανότητα να κινηθώ όσο το δυνατόν γρηγορότερα », δηλώνουν ειδικοί που μίλησαν στο Bloomberg.

Ο ρόλος Biden

Ένας άλλος παράγοντας που προκαλεί το ενδιαφέρον τους είναι η παλαιότερες προτάσεις του Προέδρου Biden για μαζικές αυξήσεις φόρων στους πλούσιους.
Άλλοι ασφαλίζουν τα διαβατήρια από φόβο κοινωνικής αναταραχής, σύμφωνα με την Apex Capital Partners, η οποία αναφέρει ότι οι πελάτες της έχουν αυξηθεί 650% από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης