Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Τουρκία έχει συλλάβει 9.000 ξένους τρομοκράτες - Απέτρεψε άλλους 100.000 υπόπτους

Erdogan: Η Τουρκία έχει συλλάβει 9.000 ξένους τρομοκράτες - Απέτρεψε άλλους 100.000 υπόπτους
Ο Erdogan δήλωσε ότι η Τουρκία στοχεύει στη διατήρηση της ασφάλειας των εθνικών συνόρων της - Πυρά κατά της Δύσης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
Η Τουρκία συνέλαβε περίπου 9.000 ξένους τρομοκράτες και τους έστειλε πίσω στις χώρες τους, ενώ σχεδόν 100.000 ύποπτοι τρομοκρατών έχουν απαγορευτεί να εισέλθουν στη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan, την Τετάρτη 25/11.
Απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματος του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος, ο Erdogan δήλωσε ότι η Τουρκία στοχεύει στη διατήρηση της ασφάλειας των εθνικών συνόρων της και της σταθερότητας της περιοχής και υπενθύμισε ότι η Τουρκία αντιμετώπισε τo ISIS.
Τόνισε επίσης, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι η Τουρκία συνεχίζει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Πυρά κατά της Δύσης

Ο Erdogan είπε ότι ορισμένες χώρες δεν παρακολουθούν τους ξένους μαχητές «με σοβαρό τρόπο» αφού τους απεστάλησαν πίσω από την Τουρκία και δεν είναι σε θέση να εμποδίσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στο δικό τους έδαφος.
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόταν στην τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη στις αρχές του μήνα (Νοέμβριος 2020) όπου σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, αποδεικνύοντας στον κόσμο ότι η απειλή του  ισλαμικού κράτους εξακολουθεί να στοιχειώνει την Ευρώπη.
Οι αυστριακές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο 20χρονος επιτιθέμενος ήταν γνωστός στην αστυνομία καθώς συνελήφθη πέρυσι για προσπάθεια να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στο ισλαμικό κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης