Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ύφεση-ρεκόρ 300 ετών για τη βρετανική οικονομία - Στα 400 δισ. στερλίνες ο δανεισμός για το 2020

Ύφεση-ρεκόρ 300 ετών για τη βρετανική οικονομία -  Στα 400 δισ. στερλίνες ο δανεισμός για το 2020
Πρόβλεψη για συρρίκνωση 11,3% στην οικονομία για το 2020 – Στα 280 δισ. λίρες ανήλθε το δημοσιονομικό κόστος της πανδημίας
H μεγαλύτερη ύφεση εδώ και περισσότερο από 300 χρόνια προβλέπεται για τη βρετανική οικονομία, την έκτη μεγαλύτερη στον κόσμο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Rishi Sunak κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ετήσιας έγκρισης των δημοσίων δαπανών στη Βουλή των Κοινοτήτων στις 25 Νοεμβρίου 2020.
Όπως επισήμανε ο Sunak, το Γραφείο Προϋπολογισμού έχει προβλέψει συρρίκνωση 11,3% στην οικονομία της Βρετανίας για το 2020 και πρόσθεσε «Ακόμη και με την επιστροφή στην ανάπτυξη, η οικονομική δραστηριότητα δεν αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα προ της κρίσης έως το τέταρτο τρίμηνο του 2022.
Και η οικονομική ζημιά θα είναι πιθανότητα μακροπρόθεσμη».
Αυτό σημαίνει ότι μακροπρόθεσμα, έως το 2025, η οικονομία θα συρρικνωθεί περίπου κατά 3% περισσότερο από τις προβλέψεις στον προϋπολογισμό του Μαρτίου».
Ο Sunak είπε ότι η κυβέρνηση έχει δαπανήσει φέτος 280 δισεκατομμύρια λίρες για την καταπολέμηση των συνεπειών της κρίσης της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των αρχικών 18 δισ. λιρών που είχαν ήδη διατεθεί για τις δαπάνες σε προστατευτικό εξοπλισμό, τη διενέργεια τεστ και των εμβολίων.

Στήριξη της απασχόλησης

Επιπροσθέτως, το βρετανικό δημόσιο θα δανεισθεί περίπου 400 δισεκατομμύρια λίρες φέτος για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης της πανδημίας, δήλωσε ο Sunak, καθώς το ταμειακό έλλειμμα του προϋπολογισμού είναι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ένα πακέτο στήριξης 4,3 δισ. λιρών για τη στήριξη της απασχόλησης.
Σε αυτό το ποσόν περιλαμβάνεται η χρηματοδότηση ενός νέου τριετούς προγράμματος 2,9 δισ. λιρών για να βοηθήσει ένα εκατομμύριο μακροχρόνια άνεργους στην εξεύρεση εργασίας – παράλληλα με 1,4 δισεκατομμύρια λίρες επιπλέον χρηματοδότηση για τη βελτίωση των υπηρεσιών του βρετανικού οργανισμού για την ένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.



www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης