Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι για το bitcoin - Έσπασε το φράγμα των 20 χιλ. δολ.

tags :
Συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι για το bitcoin - Έσπασε το φράγμα των 20 χιλ. δολ.
Νέο ράλι σημείωσε το Bitcoin
Νέο ράλι σημείωσε το Bitcoin, το πλέον δημοφιλές από τα κρυπτονομίσματα, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, φτάνοντας στα 20.000 δολ.
Σημειώνεται πως τους τελευταίους τρεις μήνες η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά 75%, ενώ έχει γνωρίσει άνοδο 400% από τα χαμηλά του Μαρτίου, όταν ξέσπασε η πανδημική κρίση του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv που παρακολουθούν τις συναλλαγές σε διάφορα χρηματιστήρια, το προηγούμενο ρεκόρ τιμής για το Bitcoin είχε λάβει χώρα τον Δεκέμβριο του 2017, όταν είχε προσεγγίσει την περιοχή των 19.000 δολ.
Οι αναλυτές ανέφεραν ότι το αυξανόμενο ενδιαφέρον από επαγγελματίες επενδυτές θα μπορούσε να κάνει αυτό το ράλι πιο βιώσιμο, εν συγκρίσει με την εκρηκτική άνοδο.
Όπως αναφέρει η JP Morgan, το ράλι του 2017 είχε να κάνει με επενδυτές λιανικής και χρηματικά κεφάλαια που βασίζονταν σε υπολογιστές.
Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, οι επαγγελματίες επενδυτές βλέπουν όλο και περισσότερο τα κρυπτονομίσματα ως asset αλλά και ως μια επένδυση με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.
Η JP Morgan ισχυρίζεται ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση εισροών στα προϊόντα της Grayscale Investments υποδηλώνει μια ισχυρή αύξηση της ζήτησης.
«Η εκθετική άνοδος του Grayscale Bitcoin Trust δείχνει ότι οι θεσμικοί επενδυτές βλέπουν πλέον το bitcoin ως μακροπρόθεσμη επένδυση.
Αυτοί έπαιξαν ίσως μεγαλύτερο ρόλο τις τελευταίες εβδομάδες και όχι τα hedge funds» αναφέρει η JP Morgan σε σημείωμα.
Line chart of $ per coin showing Bitcoin's meteoric rise
Η αξία των assets που διαχειρίζεται η Grayscale έφτασαν τα 10 δισεκ. δολ. την Τρίτη 25 Νοεμβρίου.
Οι επενδυτές είναι επίσης σε θέση να κάνουν εικασίες σχετικά με την κατεύθυνση της τιμής του bitcoin σε άλλες αγορές, όπως το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του Ομίλου CME.
Βέβαια, είναι πολλοί εκείνοι που έχουν ακόμη επιφυλάξεις.

JP Morgan: Στα 140.000 δολάρια το Bitcoin

Στα 140.000 δολάρια βλέπει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα J P Morgan την αξία του κρυπτονομίσματος Bitcoin.
Το Bitcoin έχει αυξήσει την αξία του στα 19.200 δολάρια αφού υποχώρησε σε περίπου 4.840 δολάρια στα μέσα Μαρτίου 2020.
Αυτό είναι σημαντικό επειδή το υψηλό όλων των εποχών για το Bitcoin είναι 19.783 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2017.
Εντός του περασμένου έτους, η τιμή του Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 10.000 δολαρίων μόνο τους τελευταίους δύο μήνες του 2019.
Όπως γράφει ο Ethan Yang στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, με το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής των ειδήσεων για το Covid-19, τις προεδρικές εκλογές και ούτω καθεξής, είναι κατανοητό ότι η εκρηκτική άνοδος του Bitcoin μπορεί να έχει περάσει απαρατήρητη.
Ωστόσο, αυτό που καθιστά αυτήν την ταχεία ανάπτυξη ενδιαφέρουσα είναι ότι υπάρχουν ορισμένες σημαντικές συνθήκες που μπορεί να ανοίξουν το δρόμο για το Bitcoin.

Ποσοτική χαλάρωση παγκοσμίως

Είναι αναμφισβήτητο ότι τα νομισματικά όρια των παραδοσιακών νομισμάτων δοκιμάζονται σε όλο τον κόσμο, καθώς οι κυβερνήσεις εκτυπώνουν τρισεκατομμύρια δολάρια για πακέτα τόνωσης ως αντίδραση στο Covid-19.
Το World Resources Institute γράφει
«Σε απάντηση στη μαζική οικονομική συρρίκνωση που οφείλεται στην πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19), ορισμένες κεντρικές τράπεζες - συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ιαπωνίας και άλλων μεγάλων οικονομιών - συμμετέχουν σε προγράμματα« ποσοτικής χαλάρωσης »(QE) σε πρωτοφανή κλίμακα.
Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκτυπώσει 4,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το Forbes γράφει

«Για πρώτη φορά το χρέος των ΗΠΑ είναι περίπου 1,5 φορές το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν).
Αυτό το επίπεδο δημιουργίας δαπανών και χρημάτων οδήγησε πιθανώς πολλούς επενδυτές στο Bitcoin, καθώς μπορεί να χρησιμεύσει ως ασφαλές καταφύγιο καθώς αμφισβητείται η αξία των παραδοσιακών νομισμάτων όπως το δολάριο ΗΠΑ.
Το Bitcoin μπορεί να χρησιμεύσει ως εναλλακτικό επενδυτικό μέσο για όσους είναι επιφυλακτικοί για μια μη βιώσιμη αγορά κινητών αξιών.

Άρθρο στο MarketWatch εξηγεί

«Οι ανησυχίες ότι οι κυβερνήσεις εκτυπώνουν σωρούς χρημάτων σε χαρτιά για προβλήματα που δημιουργήθηκαν εν μέρει από την οικονομική κρίση του 2008 ήταν τουλάχιστον μέρος του λόγου ότι το bitcoin δημιουργήθηκε πριν από μια δεκαετία.
Αυτή η σκέψη είναι επίσης η βάση για αυτήν την αναζωπύρωση του bitcoin, ανέφεραν οι ειδικοί της κρυπτογράφησης, καθώς η πανδημία COVID-19 αναγκάζει τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες να δαπανήσουν για να περιορίσουν την οικονομική αποτυχία.
Αυτή η προσοχή δεν είναι αβάσιμη, καθώς ο ισολογισμός της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έχει αυξηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα τους τελευταίους μήνες, από 4,31 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 7,18 τρισεκατομμύρια δολάρια.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/ef1940a9-7c4e-4144-ac70-3279a547ba21.jpg?itok=fc8LsYra
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης