Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Στο 60% οι προβλέψεις μετά από Galaxy και Cepal - Στο 1 δισ. ευρώ τα NPEs του κορωνοϊού

tags :
Alpha Bank: Στο 60% οι προβλέψεις μετά από Galaxy και Cepal - Στο 1 δισ. ευρώ τα NPEs του κορωνοϊού
Τί ειπώθηκε στην ενημέρωση των αναλυτών από την Alpha Bank
Νέα προϊόντα για να στηριχθούν οι πελάτες της Alpha Bank οι οποίοι εισέρχονται σε μορατόρια προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank κ. Ψάλτης στην παρουσίαση που πραγματοποίησε σε διεθνείς επενδυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Τα προίόντα αυτά αφορούν πληγέντες από τον κορωνοϊό και προβλέπουν μειωμένη δόση των δανείων που έχουν τεθεί σε μορατόριο για μέχρι 2 έτη και εν συνεχεία σταδιακή επαναφορά της δόσης του δανείου στα προηγούμενα επίπεδα με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου.
Η διοίκηση της τράπεζας εκτίμησε ότι τα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που θα προκύψουν μετά την άρση του moratorium θα κινηθούν  στο  1 δισ. ευρώ,δηλαδή  15%-20% επί του συνόλου των 4,2 δισ. ευρώ που σήμερα βρίσκονται σε αναστολή.
Σε ό,τι αφορά στη συναλλαγής του Galaxy και της Cepal, το υπόλοιπο ποσό των NPEs μετά την ολοκλήρωση θα καλύπτεται κατά 60% από τις προβλέψεις
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που θα απομείνουν στην τράπεζα μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής του Galaxy και της Cepal είναι καλυμμένα με προβλέψεις κατά 60%.
«Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η τράπεζα θα είναι πιο δυνατή κεφαλαιακά, με ισχυρές προβλέψεις επί τους προβληματικού χαρτοφυλακίου και το μείγμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που θα απομείνουν είναι καλύτερο.
Αυτό κάνει τη διαχείριση του εναπομείναντος κομματιού των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων πιο εύκολα διαχειρίσιμο, με κινήσεις οργανικές και όχι μόνο», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Ψάλτης.
Τέλος, η διοίκηση αναμένει τέλη Νοεμβρίου να ολοκληρωθεί η μεταφορά του προσωπικού από την τράπεζα στην Cepal και τον Δεκέμβριο θα υπογραφεί η συμφωνία με τον προτιμητέα επενδυτή -μέχρι το τέλος του α’ τριμήνου 2021 θα γίνει η απόσχιση και η ολοκλήρωση της διπλής συναλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης