Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Ανακοινώνονται νέα περιοριστικά μέτρα που θα αντικαταστήσουν το lockdown

Μ. Βρετανία: Ανακοινώνονται νέα περιοριστικά μέτρα που θα αντικαταστήσουν το lockdown
Πολλές περιοχές θα περάσουν στις υγειονομικές ζώνες με υψηλό επίπεδο συναγερμού
Τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα εφαρμοστούν σε τοπικό επίπεδο και που θα αντικαταστήσουν το lockdown από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Πέμπτη 26/11 η κυβέρνηση του Boris Johnson.
Σημειώνεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου η Μεγάλη Βρετανία πέρασε σε εθνικό lockdown σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τη διασπορά του ιού, εξέλιξη που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από επιχειρήσεις αλλά και από Συντηρητικούς βουλευτές για τις επιπτώσεις στην οικονομία.
Τη σχετική ενημέρωση του Κοινοβουλίου θα κάνει ο υπουργός Υγείας, Matt Hancock, ο οποίος αναμένεται και να ανακοινώσει την επαναφορά του προηγούμενου συστήματος με τον χωρισμό της χώρας σε τρεις υγειονομικές ζώνες, η καθεμία εκ των οποίων προβλέπει διαφορετικά περιοριστικά μέτρα.
Οι εκτιμήσεις πάντως είναι, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, πως πολλές περιοχές θα περάσουν στις δύο υψηλότερες υγειονομικές ζώνες που προβλέπουν και αυστηρότερα μέτρα.
Το Λονδίνο αναμένεται να τοποθετηθεί στη δεύτερη υγειονομική ζώνη (σε αυτήν προβλέπεται ότι δεν επιτρέπεται επαφή ανάμεσα σε νοικοκυριά, ότι ο ανώτατος αριθμός συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους είναι 6, ότι οι παμπ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 23:00 και ότι επιτρέπεται περιορισμένος αριθμός θεατών σε αθλητικούς αγώνες και ζωντανές παραστάσεις), ενώ στην τρίτη και αυστηρότερη ζώνη προβλέπονται ακόμα πιο δραστικά μέτρα, όπως κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων, απαγόρευση μετακινήσεων, κα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης