Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ρεκόρ εισροών στις χρηματιστηριακές αγορές το γ΄ τρίμηνο 2020

Ρωσία: Ρεκόρ εισροών στις χρηματιστηριακές αγορές το γ΄ τρίμηνο 2020
Ρεκόρ εισροών στις χρηματιστηριακές εταιρείες της Ρωσίας
Αύξηση κατά 1,3 τρισ. ρούβλια (17,3 δισ. δολάρια) κατέγραψαν οι εισροές στις χρηματιστηριακές εταιρείες της Ρωσίας το γ’ τρίμηνο 2020, ποσό που αποτελεί ρεκόρ.
Συνολικά, οι καθαρές εισροές έφθασαν τα 12,7 τρισ. ρούβλια, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα σήμερα 26/11, αποδίδοντας την τάση στα χαμηλά επιτόκια ρεκόρ και τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.
Η τράπεζα δήλωσε ότι 1,6 εκατομμύρια άτομα άνοιξαν νέους λογαριασμούς μόνο το διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, επίσης ένα ρεκόρ.
«Βλέπουμε τεράστιο ενδιαφέρον από τους επενδυτές για το χρηματιστήριο.
Από τις 30 Σεπτεμβρίου είχαν ανοίξει περισσότεροι από 7,6 εκατομμύρια λογαριασμοί, εκ των οποίων οι 3,4 εκατομμύρια άνοιξαν από επενδυτές μέσα στο 2020», δήλωσε ο επικεφαλής ενός από τα τμήματα ανάλυσης της κεντρικής τράπεζας.
Μετά από μια τριετή αδράνεια, αρκετές ρωσικές εταιρείες πραγματοποίησαν Αρχικές Δημόσιες Προσφορές φέτος, με την πιο πρόσφατη της εταιρείας διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων Ozon, η οποία άντλησε σχεδόν 1 δισ. δολάρια από την εγγραφή της στη Νέα Υόρκη την Τρίτη.
Η κατασκευαστική Samolet εισήλθε στο χρηματιστήριο τον Οκτώβριο και ο ναυτιλιακός κολοσσός Sovcomflot άντλησε περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Οι ρωσικές μετοχές σκαρφάλωσαν σε πολύμηνα υψηλά σήμερα, ωθούμενες από τις σχετικά υψηλές τιμές του πετρελαίου και την αισιοδοξία ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα είναι έτοιμα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης