Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Δικαστής έδιωξε ένορκο γιατί ροχάλιζε την ώρα εκδίκασης υπόθεσης δολοφονίας

Αυστραλία: Δικαστής έδιωξε ένορκο γιατί ροχάλιζε την ώρα εκδίκασης υπόθεσης δολοφονίας
Η ένορκος φέρεται να κοιμήθηκε τουλάχιστον κατά τη διάρκεια τεσσάρων τμημάτων της δίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου - Η υπνηλία οφείλονταν σε ιατρικούς ωστόσο, λόγους
Δικαστής σε δίκη στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας αποφάσισε την απαλλαγή μιας από τις ενόρκους, γιατί κοιμόταν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας μιας υπόθεσης δολοφονίας.
Η ένορκος μάλιστα φέρεται πως ροχάλιζε σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.
Η γυναίκα της οποίας διατηρήθηκε η ανωνυμία ήταν μέλος μιας δεκαπενταμελούς ομάδας ενόρκων, σε δίκη που εξέταζε τη δολοφονία ενός αθώου περαστικού κατά τη διάρκεια πυροβολισμών μεταξύ βαρόνων ναρκωτικών.
Καθώς ο εισαγγελέας πλησίαζε στην ολοκλήρωση της αγόρευσής του, ο δικαστής Peter Hamil πρόσεξε ότι μια ένορκος κοιμόταν.
«Το πρόσεξα γιατί ένας από το δικαστικό προσωπικό μου ανέφερε την υπνηλία της» σχολίασε ο δικαστής.
«Εχτές μέλη της ομάδας μου ανέφεραν το γεγονός, λέγοντας ότι την άκουγαν ολοκάθαρα να ροχαλίζει» συνέχισε ο δικαστής.
Η ένορκος φέρεται να κοιμήθηκε τουλάχιστον κατά τη διάρκεια τεσσάρων τμημάτων της δίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου.
«Η ανικανότητά της να παραμείνει ξύπνια με έκανε να σκεφτώ ότι υπάρχει κάποιος λόγος που εμποδίζει την ικανότητά της να εκτελέσει τις αρμοδιότητές της ως ενόρκου» είπε ο δικαστής.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η γυναίκα δεν μπορούσε να παραμείνει ξύπνια για ιατρικούς λόγους, ενώ μέχρι την τελευταία εβδομάδα της δίκης -διήρκησε έναν μήνα- ήταν άρτια στην παρακολούθησή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης