Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δύο συνέδρια Wood και Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και 7 θέματα στην κρίσιμη ατζέντα των ελληνικών τραπεζών

Δύο συνέδρια Wood και Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και 7 θέματα στην κρίσιμη ατζέντα των ελληνικών τραπεζών
Οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν στα συνέδρια των Wood και Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου
Δύο συνέδρια στα οποία θα μετέχουν οι ελληνικές τράπεζες θα εστιάσουν σε όλα εκείνα τα θέματα που διαμορφώνουν την τρέχουσα οικονομική επικαιρότητα και όχι μόνον από τη 1η έως τις 3 Δεκεμβρίου 2020.
Πρόκειται για το  διεθνές χρηματοδοικονομικό συνέδριο της Wood και εκείνο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Την ατζέντα εκτιμάται πως θα διαμορφώσουν εν πολλοίς και οι αποφάσεις του Eurogroup στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης και ιδιαίτερα το κομμάτι που αφορά τις τράπεζες.
Οι αποφάσεις αυτές αναμένεται να καταστούν γνωστές το προσεχές διήμερο.

Μολονότι τα θέματα μακροοικονομίας δεν μπορεί παρά να αποσπάσουν σημαντικό κομμάτι της επικαιρότητας σε ότι αφορά τις τράπεζες τα θέματα θα εστιάσουν:
- Στα κόκκινα δάνεια και στο τρόπο με τον οποίον οι ελληνικές τράπεζες θα επιτύχουν παρά τις δυσκολίες το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Η ατζέντα

Η ατζέντα γύρω από τα κόκκινα δάνεια αφορά την επιτάχυνση των τιτλοποιήσεων και τις εκτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών για τη διαχείριση των νέων κόκκινων δανείων που θα ανακύψουν εξαιτίας της πανδημίας.
- Πτωχευτικός και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, πρόγραμμα γέφυρα και κρατικές εγγυήσεις αποτελούν κομμάτι της ατζέντας που αναμένεται οι επενδυτές να εξετάσουν σε ότι αφορά τις ελληνικές τράπεζες.
- Προσέλκυση επενδύσεων στη δευτερογενή αγορά κόκκινων δανείων, στην ελληνική κεφαλαιαγορά  και επιδράσεις που θα υπάρξουν για στην χώρα μας λόγω των εξελίξεων των σχετικών με το Brexit.
- Ο νέος νόμος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τι αυτός ακριβώς θα περιλαμβάνει.
-Αποτελέσματα του τραπεζικού κλάδου και με ποιον τρόπο αυτά θα βελτιωθούν
- Συζήτηση γύρω από το πως θα διαμορφωθούν οι κεφαλαιακοί δείκτες για τις τράπεζες και κατά πόσον αυτοί θα παραμείνουν σε κατάσταση χαλάρωσης μέχρι το καλοκαίρι του 2022 όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τους θεσμούς. Κεφαλαιακές ανάγκες και πως θα καλυφθούν.
- Επέκταση των μορατορίων για τουλάχιστον 3 μήνες μέσα στο 2021 ενώ δεν αποκλείεται και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
Σε ότι αφορά το Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο ας σημειωθεί η συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη που σηματοδοτεί και συζήτηση για το Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ενώ η παρουσία του επικεφαλής οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού  κ. Αλεξ Πατέλη σηματοδοτεί τη συζήτηση για τα επενδυτικά κίνητρα που θα διαμορφώσει η κυβέρνηση στην προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδυτών.

Ειρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης