Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Εκτίμησε τον S&P 500 στις 4.500 μονάδες... αλλά υποβαθμίζει τις μετοχές στις ΗΠΑ σε neutral

tags :
JP Morgan: Εκτίμησε τον S&P 500 στις 4.500 μονάδες... αλλά υποβαθμίζει τις μετοχές στις ΗΠΑ σε neutral
Σε μια παράδοξη όσο και αντιφατική εκτίμηση προβαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan
Σε μια παράδοξη όσο και αντιφατική εκτίμηση προβαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan, καθώς, μετά την πρόβλεψη πως ο δείκτης S&P 500 αναμένεται να φτάσεις στις 4.500 μονάδες, υποβαθμίζει τις αμερικανικές μετοχές σε neutral από overweight.
Η JP Morgan, αν μη τι άλλο, εκτίμησε λάθος την πορεία του Bitcoin, καθώς προέβλεψε πως η πτώση της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η αρχή του τέλους για τα κρυπτονομίσματα.
Από την άλλη, έκρινε σωστά σε ό,τι αφορά τις μετοχές, συμβουλεύοντας τους πελάτες της να συνεχίσουν να επενδύουν στη Wall Street.
Μάλιστα, προέκρινε ένα επενδυτικό rotation, προκρίνοντας τις αγορές μετοχών αξίας έναντι των μετοχών ανάπτυξης τον Νοέμβριο – έναν μήνα κατά τον οποίο οι μετοχές αξίας και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης υπαραπέδωσαν εν συγκρίσει με τις μεγάλες τεχνολογικές μετοχές.
Ωστόσο, οι JP Morgan φαίνεται πως ανακρούει πρύμναν σε σχέση με το αμερικανικό χρηματιστήριο, υποβαθμίζοντάς το σε neutral από overweight.
Στον αντίποδα, αναβάθμισε σε overweight τις ευρωπαϊκές μετοχές.
Σε αυτή τη μεταστροφή είναι αξιοσημείωτο το ότι η υποβάθμιση έλαβε χώρα μόλις τρεις εβδομάδες μετά την εκτίμηση πως ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 θα φτάσει το 2021 τις 4.500 μονάδες.
Δηλαδή, από τη μια μεριά, η τράπεζα εκτιμά άνοδο 1.000 μονάδων και, από την άλλη, πτώση χιλίων μονάδων.
«Πιστεύουμε ότι το 2021 θα υπάρξει σταθεροποίηση.
Προκρίναμε την ανάληψη κινδύνου λίγο πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ και θεωρούμε πως η δυναμική της αγοράς θα μεταφερθεί το επόμενο έτος.
Αναζητούμε θετικές αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων το 2021, με στόχο άνω του 15%, που θα οδηγηθούν από ισχυρή ανακάμψη στα κέρδη.
Τα P/E θα αυξηθούν, με τις αποδόσεις των ομολόγων να κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα.
Η νομισματική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει υποστηρικτική, η εμπορική αβεβαιότητα θα μπορούσε να μειωθεί και η δημοσιονομική ώθηση πιθανότατα θα συνεχίσει να εφαρμόζεται.
Η ανάπτυξη περνά στην αξία, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων δεν λένε να ξεκολλήσουν.
Ενεργοποιήσαμε ανοδικά στην αξία στις αρχές Νοεμβρίου, πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ, και πιστεύουμε ότι η διεύρυνση της συμμετοχής στην αγορά θα επεκταθεί έως το 2021».
Με άλλα λόγια, η υπόθεση της JPM είναι ότι, παρά τη συνέχιση και την επιτάχυνση του rotation από ανάπτυξη σε αξία, οι μετοχές θα διατηρήσουν την ανοδική τους δυναμική, γεγονός που εξηγεί τον στόχο τιμών έως 4.500 μονάδες στον S&P 500, και δηλώνει επίσης γιατί υπήρξε αυτή η υποβάθμιση.
Στο μεταξύ, η JP Morgan προβάλλει και κάτι θεμελιωδώς δυσοίωνο:
«Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, υπάρχει ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ της εξαιρετικής απόδοσής του, έως και 33% σε ετήσια βάση, και των ανασταλτικών αναθεωρήσεων των EPS. "

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης