Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα της Lavipharm – Ράλι 115% για τη μετοχή από την αρχή του έτους

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα της Lavipharm – Ράλι 115% για τη μετοχή από την αρχή του έτους
Βελτίωση σε όλες τις γραμμές – Παραμένουν αρνητικά τα ίδια κεφάλαια κατά 11,6 εκατ. ευρώ
Ισχυρά αποτελέσματα παρά την πανδημία εμφάνισε στο εννεάμηνο η Lavipharm αιτιολογώντας και το ράλι της μετοχής κατά 115% από την αρχή του έτους.
Εκτός βέβαια από τη βελτίωση των αποτελεσμάτων, σημαντικό ρόλο στην άνοδο της μετοχής έπαιξαν και οι μεγάλες αγορές από τον βασικό μέτοχο το προηγούμενο διάστημα.
Σύμφωνα με την εισηγμένη οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν στα 27,39 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο από 23,43 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα παρουσιάζοντας αύξησης 17%.
Τα EBITDA ανήλθαν στα 5,72εκατ. ευρώ από 2,85 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και τόκων στα 4,55 εκατ. ευρώ από 1,78 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα στο εννεάμηνο ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε στα 36,9 εκατ. ευρώ από 38 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2019 και τα ίδια κεφάλαια βελτιώθηκαν αλλά παρέμειναν αρνητικά.
Πιο συγκεκριμένα διαμορφώθηκαν στα -11,6 εκατ. ευρώ από -14,3 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019.
Η αποτίμηση της εισηγμένης είναι στα 24,2 εκατ. ευρώ.
Από τη βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων, την πορεία των κερδών προ φόρων και τόκων συμπεραίνεται πως η μετοχή αν συνεχιστεί η καλή πορεία των μεγεθών και στο τελευταίο τρίμηνο θα παίζει με ελκυστικό p/e.
Τα ίδια κεφάλαια βελτιώνονται όπως και ο καθαρός δανεισμός.
Χρειάζεται να διατηρηθεί η καλή πορεία της μετοχής και να βελτιωθούν περαιτέρω οι ταμειακές ροές ώστε να υπάρξει απομόχλευση, αλλά και να επιστρέψουν σε θετικό έδαφος τα ίδια κεφάλαια.
Πάντως με βάση το τωρινό ύψος των EBITDA δε δίνει υψηλό δείκτη net debt/EBITDA.
Φαίνεται επίσης πως θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να επιστρέψουν τα ίδια κεφάλαια σε θετικό έδαφος, αν δεν υπάρξει κάποια άλλου είδους παρέμβαση, όπως π.χ. αύξηση κεφαλαίου, η επανεκτίμηση περιουσιακών στοιχείων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης