Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μπαράζ επαφών Δένδια ενόψει Συνόδου - Επικοινωνία με ΥΠΕΞ Ολλανδίας και Ουγγαρίας - Συνάντηση με Γάλλο πρέσβη

Μπαράζ επαφών Δένδια ενόψει Συνόδου - Επικοινωνία με ΥΠΕΞ Ολλανδίας και Ουγγαρίας - Συνάντηση με Γάλλο πρέσβη
Εντείνονται οι επαφές με αξιωματούχος ευρωπαϊκών χωρών ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 10-11 Δεκεμβρίου αλλά του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ σήμερα (1/12/2020)
Γεμάτη είναι η ατζέντα του Νίκου Δένδια ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 10-11 Δεκεμβρίου 2020 αλλά και της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να «σηκώσει» το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και στα δύο Συμβούλια, επισημαίνοντας ότι η αποχώρηση του Oruc Reis από την Ανατολική Μεσόγειο -έπειτα από 1,5 μήνα- δεν είναι αρκετή για την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών.
Άλλωστε, ποιος θα μπορούσε να θεωρήσει την απομάκρυνση του Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα ως ένα θετικό βήμα από την πλευρά της Τουρκίας, από τη στιγμή που αποχώρησε καθώς ολοκλήρωσε τις έρευνες του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα;
Μέσα σε λίγες μόλις ώρες σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του σε Ολλανδία, St. Blok, και Ουγγαρία, P.Szijjarto.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η συνάντηση του κ. Δένδια με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Patrick Maisonnave.
Εν τω μεταξύ, μία ημέρα πριν, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, ο κ. Δένδιας είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Λετονό ομόλογο του, Edgars Rinkēvičs, αλλά και τον Ιταλό ομόλογο του, Luigi di Maio, με τους οποίους συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης