Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μoderna όπως λέμε Bitcoin: Άνοδος +55% στη μετοχή της μέσα σε 36 ώρες

Μoderna όπως λέμε Bitcoin: Άνοδος +55% στη μετοχή της μέσα σε 36 ώρες
Η Moderna σημειώνει άνοδο έως και 17% στις συναλλαγές της Τρίτης 1 Δεκεμβρίου
Το μεγαλύτερο σύντομο στοίχημα της Biotech, η εταιρεία ανάπτυξης εμβολίων Moderna, είναι έτοιμη να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρία, οδηγώντας τους αναλυτές της Wall Street να τη συγκρίνουν με το bitcoin.
Η Moderna σημείωσε άνοδο έως και 17% στις συναλλαγές της Τρίτης 1 Δεκεμβρίου.
Η μετοχή της έχει αυξηθεί κατά 55% και έχει προσθέσει πάνω από 21,4 δισεκατομμύρια δολάρια στην αγοραία αξία της τις τελευταίες τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης, μετά τη δημοσίευση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της και το αίτημα για να λάβει το πράσινο φως για τη διανομή του προς τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.
Moderna stock surges past price targets after vaccine results, filings

«Οι μετοχές των εταιρειών που παράγουν εμβόλια διαπραγματεύονται σαν το bitcoin», έγραψε ο Jared Holz, αναλυτής της Jefferies σε σημείωμα προς τους πελάτες του.
Οι «άνευ προηγουμένου» κινήσεις πιθανότατα καθοδηγούνται από ιδιώτες επενδυτές και δυνητικά ποσοτικά μοντέλα, και όχι από θεσμικούς επενδυτές, είπε καθώς η μετοχή ξεπέρασε τον στόχο των τελευταίων 12 μηνών.
Το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον 3,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Moderna, με 23 εκατομμύρια μετοχές να έχουν ταξινομηθεί, μπορεί να προκαλέσει κατηγορίες για κερδοσκοπία, καθώς οι «αρκούδες» χρησιμοποιούν μόχλευση για να κλείσουν τις θέσεις τους.
Ο Holz λέει ότι τα επίπεδα ενδιαφέροντος για short θέσεις «δεν είναι αρκετά υψηλά ώστε να δημιουργούν αυτό το είδος εμπορικής δράσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης