Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάρτι στις τράπεζες, ώθηση πάνω από τις 755 μονάδες για τον Γ.Δ.

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάρτι στις τράπεζες, ώθηση πάνω από τις 755 μονάδες για τον Γ.Δ.
ΑΓΟΡΑ: Μία ακόμα εξαιρετική συνεδρίαση είχαμε σήμερα με τους επενδυτές να αγοράζουν με μανία τραπεζικές μετοχές και να τις οδηγούν σε υψηλότερα επίπεδα. Παράλληλα το ενδιαφέρον για επιλεγμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης διατηρήθηκε, στηρίζοντας την αγορά και οδηγώντας την πάνω από τις 755 μονάδες.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο τζίρος αφού ξεπέρασε τα 140 εκατ. ευρώ, με τα πακέτα να είναι μόλις 9,6 εκατ. ευρώ. Στις 758,22 μονάδες το κλείσιμο με άνοδο 2,89%. Περί τα 65 εκατ. ευρώ έγιναν στις 4 συστημικές. Εξαιρετική πορεία από Motor Oil, Lamda, ΕΛΠΕ και ΕΧΑΕ.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι πότε θα διορθώσει; Θα την κάνει τώρα τη διόρθωση ή θα πάει σερί προς τις 780-790 μονάδες και μετά θα δούμε κάποιες πιο δυνατές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Χρειάζεται προσοχή κυρίως από όσους μπαίνουν τώρα στο ΧΑ. Όσοι από την άλλη έχουν υπεραξίες ας βάζουν και κάτι στην τσέπη. Δε χάθηκαν οι ευκαιρίες…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κάνουν εδώ και καιρό αυτό που πρέπει. Αντιδρούν και βοηθούν το ΧΑ να βελτιώσει την εικόνα του. Χωρίς αυτές δε γινόταν. Μεγάλος ο όγκος στις συστημικές και μεγάλη η μεταβλητότητα. Λογικό καθώς τα κέρδη από χαμηλά είναι σημαντικά, ενώ πλέον σπάνε αντιστάσεις.

Σήμερα θα λέγαμε πως ξέσπασαν δίνοντας μία μεγάλη κίνηση. Βοήθησε το σπάσιμο αντιστάσεων για κάποιες με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες εισροές. Ξεχώρισε η Εθνική Τράπεζα αφού είχε και ισχυρά αποτελέσματα και ενισχύθηκε άνω του 15%. Κοντά στο 10% η άνοδος για Alpha Bank και 7% για τις άλλες δύο.

MOTOR OIL: Προσπάθησαν κάποιοι να την ξεγράψουν. Όμως η αντίδρασή της από τα χαμηλά είναι εξαιρετική. Απέχει βέβαια από επίπεδα του παρελθόντος και δεν ξέρουμε αν μέσα σε τέτοιο περιβάλλον μπορεί να τα ξαναδεί. Όμως πλέον είναι στα 11,42 ευρώ. Υψηλός ο όγκος και σήμερα. Θα λέγαμε πως οι μακροπρόθεσμοι δεν έχουν κάτι να φοβούνται.

ΟΤΕ: Ξανά στα 14 ευρώ η μετοχή, περιοχή που θεωρούμε σημαντική ως αντίσταση και στο παρελθόν μας έδωσε ευκαιρίες και καλό trading. Εδώ όμως η πορεία της θα εξαρτηθεί από την πορεία της αγοράς αλλά και από τις εξελίξεις στη Ρουμανία. Το μέρισμα που θα λάβουν οι επενδυτές ίσως τραβήξει επενδυτικά βλέμματα και μπορέσει να ξεπεράσει την αντίσταση.

ΕΧΑΕ: Μάλλον υπήρχε ουρά πωλήσεων λόγω MSCI από χθες και υπήρχαν εντολές πώλησης στο ξεκίνημα. Θα λέγαμε πως απορροφήθηκαν με σχετική άνεση και πήγε υψηλότερα ο τίτλος. Όμως υπήρξαν και άλλες στα 3,30 ευρώ με αποτέλεσμα ο όγκος να φτάσει στις 683 χιλ. τεμάχια και η μετοχή να κλείσει στα 3,29 ευρώ με άνοδο 3,79%.

LAMDA: Αλλάζει και αυτή επίπεδο. Μεγάλος ο όγκος σήμερα λόγω και κάποιων πακέτων που έγιναν. Στα 6,45 ευρώ και στο +5,74% με 763 χιλ. τεμάχια όγκο.

CENTRIC: Μηχανάκι σήμερα στους πωλητές. Στα 0,2350 ευρώ και στο +2,17% με όγκο 50 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Διατηρούνται οι μεγάλοι όγκοι. Σήμερα θα λέγαμε όμως πως οι αγοραστές ήταν καλύτεροι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Εδώ υπάρχει μεγάλο έργο που θα γίνει στον κλάδο στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ είναι μεγάλο. Οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες στοιχηματίζουν στην εξ αποστάσεως εργασία στην Ελλάδα. Αυτά ειπώθηκαν πριν λίγο στο Greek Economic Summit του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου από τον Geoffrey Pyatt, τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Καλή η ανάκαμψη και της συγκεκριμένης μετοχής καθώς είχε γράψει πρόσφατα και νέα χαμηλά.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Παραμένουν στο περιθώριο, αλλά θα έρθει και η δική τους σειρά. Πολλά διαθέτουν ελκυστικούς πολλαπλασιαστές. Έχουμε μάθει όμως το δεύτερο κύμα ανόδου να τις περιλαμβάνει καθώς στο πρώτο οι επενδυτές δραστηριοποιούνται στα βαριά χαρτιά.

MIG: Τρομερό άδειασμα. Από τα υψηλά των 0,0428 ευρώ και το +14,75% στα 0,0370 ευρώ στο κλείσιμο και στο -0,80%. Στα 13 εκατ. τεμάχια περίπου ο όγκος.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Καλή κίνηση από τη μετοχή.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Μικρός ο όγκος αλλά στο +6,25%.

ΡΕΒΟΪΛ: Στα 0,71 ευρώ το κλείσιμο της μετοχής και στα 15,5 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Μάλλον δεν έχουν ενσωματωθεί στην τιμή τα αποτελέσματα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης