Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας - Στάση αναμονής από τους επενδυτές

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας - Στάση αναμονής από τους επενδυτές
Η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι η οικονομία της επεκτάθηκε κατά 3,3% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής , μετά το ράλι στη Wall Street.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 0,4% στις 3.664 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακή μεταβολή 0,05%, στις 26.800 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε οριακή μεταβολή 0,05% στις 26.577 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρούσε 0,07% στις 3.449 μονάδες.
Ο Sensex σημείωνε πτώση 0,6% στις 44.373 μονάδες.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί 0,2% στα 44,4 δολ. το βαρέλι και το πετρέλαιο τύπου brent να διαπραγματεύεται στα 47,38 δολ. το βαρέλι, με οριακή μεταβολή 0,05%. 
Η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι η οικονομία της επεκτάθηκε κατά 3,3% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου καθώς η χώρα ανέκαμψε από τα lockdown.
Σε ετήσια βάση η οικονομία συρρικνώθηκε 3,8% από ένα χρόνο νωρίτερα.
«Η ανάκαμψη του 3ου τριμήνου αντιστράφηκε περίπου στο 40% της πτώσης κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους και αναμένουμε ότι η παραγωγή θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα στα μέσα του 2021», δήλωσε ο Ben Udy της Capital Economics.
Την ίδια ώρα, η νέα συζήτηση για ένα πιθανό πακέτο τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ απέτυχε να οδηγήσει σε μεγάλα κέρδη στην Ασία, καθώς οι επενδυτές υιοθέτησαν στάση αναμονής.
Στο μέτωπο της πανδημίας, στην έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech προχώρησε η αρμόδια αρχή της Μεγάλης Βρετανίας, γεγονός που σημαίνει ότι δίνεται το πράσινο φως για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του ιού.
Όπως έγινε γνωστό, οι πρώτοι εμβολιασμοί θα αρχίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, με τους Βρετανούς να γίνονται οι πρώτοι παγκοσμίως που θα λάβουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
«Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο τωνPfizer/BioNTech για χρήση.
Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα» ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση.
Σημειώνεται πως στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί και στις ΗΠΑ ενώ από τις αρχές του 2021 θα ακολουθήσει και η Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης