Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά με τις τράπεζες και πάλι στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά με τις τράπεζες και πάλι στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Το σερί είναι μεγάλο και οι αποδόσεις εξαιρετικές. Βέβαια οι τράπεζες με -50% από την αρχή του έτους έχουν σημαντική απόσταση από την πορεία της αγοράς η οποία είναι στο -17,3% περίπου.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με μικρές απώλειες. Θα λέγαμε πως όλα δικαιολογούνται στη σημερινή συνεδρίαση. Τα κέρδη είναι σημαντικά για τους βραχυπρόθεσμους, αλλά και πολλές μετοχές είναι έτοιμες για σημαντική ανοδική κίνηση. Το επιλεκτικό ενδιαφέρον θα καθορίσει την πορεία της αγοράς σήμερα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σταθεροποιητικά και με μικρές απώλειες. Στο επίκεντρο η ΔΕΗ, η οποία έχει μικρές απώλειες, ενώ μικρές απώλειες έχει και η πλειονότητα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ξεχωρίζουν με μικρή άνοδο στο άνοιγμα Τέρνα Ενεργειακή, αλλά και με χαμηλό όγκο, ΕΧΑΕ, Coca Cola και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά η αγορά γύρισε υψηλότερα και κινείται πάνω από τις 760 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τις κοιτάμε τεχνικά, καθώς δεν έχουν δώσει, παρά την άνοδό τους, αυτό που έχει δώσει η αγορά, διαγραμματικά. Δηλαδή μόλις ξεφεύγουν ή για κάποιες περιπτώσεις ακόμα δοκιμάζουν τον εκθετικό κινητό των 200 ημερών. Σταθεροποιητικό σχεδόν το ξεκίνημα, αλλά φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον για υψηλότερα.

ΔΕΗ: Τα αποτελέσματα ήταν λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεων, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια. Ωστόσο, το θετικό είναι πως οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν ισχυρές και οδηγούν σε απομόχλευση πιο γρήγορα από τις εκτιμήσεις. Το turnaround story είναι σε καλό δρόμο και βέβαια έχει αποτυπωθεί και στην πορεία της μετοχής. Υποχωρεί περίπου 2% στο ξεκίνημα, αλλά χωρίς να δημιουργεί διαγραμματικές ανησυχίες.

JUMBO: Στο εντεκάμηνο οι πωλήσεις έχουν μειωθεί κατά 10,7%, καθώς τον Νοέμβριο υποχώρησαν κατά 35% με το 34% των καταστημάτων να είναι ανοικτό. Αύριο η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα των 0,38 ευρώ ανά μετοχή.

ΑΔΜΗΕ: Σήμερα τα αποτελέσματα με τη Eurobank Equities να περιμένει αντίστοιχες τάσεις με αυτές του εξαμήνου. Θα είχε ενδιαφέρον μία σύγκριση της αποτίμησης της εισηγμένης με αυτή της ΔΕΗ μετά τη δημοσίευση, κυρίως λόγω της διαφοράς στην αποτίμηση των δύο.

TITAN: Έχει πάρει φόρα και αφήνει πίσω του σημαντική αντίσταση. Ο δρόμος μπροστά του είναι ανοικτός και πρέπει ο τίτλος να τον εκμεταλλευτεί.

ΕΧΑΕ: Οφείλει να δώσει κίνηση αφού αφήνει πίσω τον 200άρη. Άνοδος 1% στα πρώτα λεπτά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καλή η συμπεριφορά της μετοχής, αλλά καμία επίσημη ενημέρωση. Φαίνεται πως ακόμα υπάρχουν διαβουλεύσεις. Διατηρούνται επομένως οι άγνωστοι στην εξίσωση. Στα 1,70 ευρώ στο ξεκίνημα.

ΝΑΚΑΣ: Αύριο (3/12) διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,134 ευρώ ανά μετοχή. Οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό 0,1273 ευρώ ανά μετοχή. Εκτός από το μέρισμα υπάρχει και επιστροφή κεφαλαίου.

QUEST: Στις 4/12 οι δικές της μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ποσού 0,30 ευρώ ανά μετοχή ή 0,285 ευρώ μετά την αφαίρεση του φόρου 5%.

ΚΛΜ: Σημαντικό σημείο το 0,59. Πρέπει να αυξήσει όγκους και να ξεφύγει με φόρα. Πρέπει βέβαια να βοηθήσει και το κλίμα. Ακόμα δεν έχουμε δει σημαντικές κινήσεις στα καλά και φθηνά μικρομεσαία.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Δυνατή η κίνηση της μετοχής το τελευταίο διάστημα και έτσι έχει μειώσει τις απώλειες από την αρχή του έτους σχεδόν στο μηδέν. Διαγραμματικά είναι όμορφη η πορεία από τα χαμηλά του Μαρτίου. Έχει μία καλή αντίσταση μπροστά της αλλά αν το κλίμα παραμείνει καλό θα μπορούσε να δει υψηλότερα επίπεδα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης