Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bourla (Pfizer) για έγκριση από Μ. Βρετανία: Ιστορική στιγμή στη μάχη κατά του covid 19

tags :
Bourla (Pfizer) για έγκριση από Μ. Βρετανία: Ιστορική στιγμή στη μάχη κατά του covid 19
Η χορήγηση του εμβολίου θα μειώσει τον αριθμό νοσηλειών ανθρώπων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ανέφερε ο επικεφαλής της BioNTech
Για ιστορική στιγμή στη μάχη κατά του covid 19 έκανε λόγο ο επικεφαλής της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Albert Bourla με αφορμή την έγκριση που έδωσε η αρμόδια Βρετανική Αρχή στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech με αποτέλεσμα από την ερχόμενη Δευτέρα 7/12 να αρχίσουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί στη Μ. Βρετανία.
«Η έγκριση αυτή ήταν ο στόχος για τον οποίο εργαζόμαστε από την πρώτη στιγμή που είπαμε πως η επιστήμη θα νικήσει.
Χαιρετίζουμε την MHRA (Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας) για την ικανότητα τους να προχωρήσουν σε μια προσεκτική εκτίμηση και να λάβουν έγκαιρα δράση για να συνδράμουν στην προστασία των Βρετανών πολιτών.
Καθώς προβλέπουμε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις, είμαστε επικεντρωμένοι με τον ίδιο βαθμό ετοιμότητας, έτσι ώστε να διανείμουμε με ασφάλεια το υψηλής ποιότητας εμβόλιο σε όλο τον κόσμο» υποστήριξε ο Bourla.
Aπό την πλευρά του ο CEO της BioNTech, Ugur Sahin υποστήριξε ότι η έγκριση αυτή σηματοδοτεί ότι για πρώτη φορά πολίτες, εκτός των παγκόσμιων κλινικών δοκιμών, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ανοσία κατά του covid 19.
«Αναμένουμε ότι η χορήγηση του εμβολίου στη Μεγάλη Βρετανία θα μειώσει τον αριθμό των νοσηλειών ανθρώπων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου» τόνισε ο Sahin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης