Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Invesco: Ασταθής η ανάκαμψη, αλλά το 2021 θα είναι μία υπέροχη χρονιά για τις αναδυόμενες

tags :
Invesco: Ασταθής η ανάκαμψη, αλλά το 2021 θα είναι μία υπέροχη χρονιά για τις αναδυόμενες
Overweight για τις μετοχές έναντι του σταθερού εισοδήματος
Η ανάκαμψη από την πανδημία θα είναι ασταθής, αλλά η χαλαρή νομισματική πολιτική σε όλο τον κόσμο και η αισιοδοξία για τα εμβόλια θα στηρίξουν τα ριψοκίνδυνα assets, εκτιμά η Invesco.
Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού, συγκεκριμένα οι αγορές της Ευρύτερης Κίνας και της Βόρειας Ασίας, αναμένεται να αυξηθούν με την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και την αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών από την ανάπτυξη 5G, σύμφωνα με τον David Chao, στρατηγικό αναλυτή Ασίας - Ειρηνικού στην Invesco , ο οποίος μίλησε στο Reuters Global Markets Forum.
«Το 2021 θα μπορούσε να είναι μια υπέροχη χρονιά για τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών», ανέφερε χαρακτηριστικά και δήλωσε οverweight για τις μετοχές έναντι του σταθερού εισοδήματος.
Για να έχει διάρκεια το ράλι, απαιτείται οικονομική ανάπτυξη, υψηλότερος πληθωρισμός, αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων και βελτίωση των εταιρικών κερδών, όπως εξήγησε.
O Chao εκτιμά ότι το αμερικανικό δολάριο θα αποδυναμωθεί στο α΄εξάμηνο του 2021, λόγω της υπερβολικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζει η Fed και των επιπλέον μέτρων δημοσιονομική στήριξης.
Για τους ίδιους λόγους, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ο στρατηγικός αναλυτής της Invesco εκτιμά ότι από το β΄εξάμηνο του 2021 θα αρχίσει να αυξάνεται ο πληθωρισμός.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης